Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine de la Loue Chardonnay 2015

Port-Lesney

Op voorraad

Snel Overzicht

De Chardonnay van Catherine is delicaat en rijp. Verrassende, zacht uitwaaierende Jura-Chardo. Vol en iets honing in de neus, hint van kruisbes. Kruidig. Niet de eerste wijn naar te grijpen als iemand om een chardonnay vraagt. Tenzij de bedoeling is om iets nieuws te ontdekken, iets bijzonders. Veel drinkplezier!
  • Prijs € 26,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 25,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

De Chardonnay komt van dezelfde locatie als de Savagnin die voor de Pet'Nat is gebruikt: Sous la Roche in Pupillin. Een wijngaard met een terroir van 'marne grise'. Dit zijn jonge stokken Chardonnay, door Catherine geplant in 2011. Ook hier is het rendement heel klein: 20 hl/ha. De wijn is vergist op RVS en heeft daarna anderhalf jaar gerijpt op oude (8 jaar) houten vaten. Pas in juni 2017 gebotteld.

Heeft daarna zo'n 2 jaar gerijpt in Amsterdam. Dat was nodig, want deze chardonnay had een wat moeilijke jeugd. Maar daar is ze nu volledig overheen gegroeid, en hoe. Twee jaar rust heeft deze wijn verrassend goed gedaan. Waar de zuren in het begin wat prikten, is de wijn nu mooi zacht, evenwichtig en stabiel. En dat zonder gebruik van sulfiet.

Aanvullende Informatie

Drinken bij kazen, gevogelte
Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Biologisch ja, vin naturel
Druivensoort(en) chardonnay (100%)

Informatie over het domein

Omvang domein 1,5 hectare
Eigenaar Catherine Hannoun
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon