Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine de la Tournelle, Fleur de Savagnin 2014

Arbois savagnin

Uitverkocht

Snel Overzicht

De locale witte druif Savagnin blijkt grootse witte wijnen voort te brengen. Deze is van het type "ouillé" dus niet in oxidatieve stijl gemaakt. Diepte, verfijning, veel mineraliteit. Zen wijn.
  • Prijs € 25,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 24,50 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: standaard (75 cl)

Proefnotitie

Harold Hamersma (De Grote Hamersma 2014) over jaargang 2010: "De Clairets hanteren een klare stijl: heerlijk appelig, zacht-ziltig-oesterig, opgewonden citrusgetrippel, de frisheid van een ijsblokje in de kraag van je polo, langs je rug naar beneden." Cijfer: 9

Michael Daals, masterclass Wineprofessional: "100% Vin Nature. Gerijpte paddenstoelengeur, licht belegen, met tegelijk voldoende frisheid, zuurkoolaroma’s, Zeer strak, secundaire aroma’s, natuurlijke pure wijn, opwekkend, spannend, zeer jeugdig, concentratie, veel mineralen, licht versmolten tannine. Bij meer zuurstof meer belegen tonen. Veel tijd nodig, karafferen gewenst. Goed!"

Aanvullende Informatie

Drinken bij viscurry, tajine met kalfsschenkel, gebakken zeeduivel met pata negra ham
Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) savagnin (100%)

Details

Evelyne en Pascal Clairet begonnen in 1991 stapje voor stapje met hun Domaine de la Tournelle. Ze zijn geen van beide afkomstig uit een wijnfamilie, en hadden dus geen familiewijngaarden om op terug te vallen. Pascal was tot 1995 consultant voor de chambre d'Agriculture, Evelyne werkte nog tot 1999 voor het wijnsyndicaat in de Rhône. Tussen de bedrijven door volgden ze beide de wijnbouwschool. Inmiddels bezitten ze 7 hectare wijngaarden rondom het dorpje Arbois, en een oud pand in het centrum van Arbois met fantastische kelders, een bezienswaardigheid op zich. In de tuin achter het domein, aan de oevers van het riviertje de Cuisance, baten Evelyne en Pascal in de zomermaanden een wijnbistro uit: een must voor wie Arbois 's zomers bezoekt.

Al sinds 2000 worden alle wijngaarden biologisch bewerkt, sinds een paar jaar AB gecertificeerd. Inmiddels wordt zelfs grotendeels bio-dynamisch gewerkt. Het wijn maken gebeurt met natuurlijke gisten, zonder chemische toevoegingen en met weinig of -indien mogelijk- geen sulfiet. Vergisting en opvoeding van de wijnen gebeurt grotendeels op houten vaten en foeders, maar nieuw hout is uit den boze. Het meeste hout bestaat uit gebruikte vaten uit de Bourgogne.

Bij het proeven van de wijnen merk je meteen dat Evelyne en Pascal al vele jaren ervaring hebben met natuurlijke wijnen. De wijnen zijn zeer verzorgd en schoon, en over de hele linie erg goed!

Informatie over het domein

Omvang domein 7 hecatare
Eigenaar Evelyne & Pascal Clairet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne