Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine de la Tournelle, Vin jaune 2005

Arbois vin jaune

Uitverkocht

Snel Overzicht

Het vlaggenschip van de Jura. Op houten vaten gerijpt gedurende minimaal 6 jaar en 3 maanden, waarbij zich een gistlaag vormt die de wijn beschermt tegen zuurstof (de vaten worden namelijk niet bijgevuld). Het resultaat: ongekend intense en complexe wijn met nootachtige aroma's, ziltigheid en schittende zuren. Kan (moet) nog jarenlang de kelder in.
€ 75,00
  • Wijnsoort: wit
  • Verpakking: Let op: fles van 62 cl.

Aanvullende Informatie

Drinken bij Gerijpte comté, coq au vin jaune, foie gras
Drinkjaren 2018 tot 2118
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) savagnin 100%

Details

Evelyne en Pascal Clairet begonnen in 1991 stapje voor stapje met hun Domaine de la Tournelle. Ze zijn geen van beide afkomstig uit een wijnfamilie, en hadden dus geen familiewijngaarden om op terug te vallen. Pascal was tot 1995 consultant voor de chambre d'Agriculture, Evelyne werkte nog tot 1999 voor het wijnsyndicaat in de Rhône. Tussen de bedrijven door volgden ze beide de wijnbouwschool. Inmiddels bezitten ze 7 hectare wijngaarden rondom het dorpje Arbois, en een oud pand in het centrum van Arbois met fantastische kelders, een bezienswaardigheid op zich. In de tuin achter het domein, aan de oevers van het riviertje de Cuisance, baten Evelyne en Pascal in de zomermaanden een wijnbistro uit: een must voor wie Arbois 's zomers bezoekt.

Al sinds 2000 worden alle wijngaarden biologisch bewerkt, sinds een paar jaar AB gecertificeerd. Inmiddels wordt zelfs grotendeels bio-dynamisch gewerkt. Het wijn maken gebeurt met natuurlijke gisten, zonder chemische toevoegingen en met weinig of -indien mogelijk- geen sulfiet. Vergisting en opvoeding van de wijnen gebeurt grotendeels op houten vaten en foeders, maar nieuw hout is uit den boze. Het meeste hout bestaat uit gebruikte vaten uit de Bourgogne.

Bij het proeven van de wijnen merk je meteen dat Evelyne en Pascal al vele jaren ervaring hebben met natuurlijke wijnen. De wijnen zijn zeer verzorgd en schoon, en over de hele linie erg goed!

Informatie over het domein

Omvang domein 7 hectare
Eigenaar Evelyne & Pascal Clairet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon