Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine des Buis Chauffe Marcel 2020

Entraygues sur Truyère

Op voorraad

Snel Overzicht

Is dit een rosé met veel kleur, of een rode wijn met weinig kleur? Wat maakt het eigenlijk uit. In de zomer noem je het rosé en in de winter is het lichtrood, probleem opgelost. Het is het spraakzame kleine rode fruit dat deze Aveyron van de jonge Broqua zo aantrekkelijk en eigen maakt. Proost!
  • Prijs € 16,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 15,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rosé
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 6 november 2020: "Aan de importeur getipt door Domaine Le Mazel. Nou, die kennen we wel. Rijden we graag voor om. Eventueel naar Valvignieres, in de Ardèche. Gerald en Jocelyne Oustric zijn daar de pleitbezorgers voor oorsprong-rood, een liefde voor het eerlijke dat ze hebben meegekregen van Marcel Lapierre, founding father van de natuurwijnenbeweging.

Hup, open die fles dus maar. Ja hoor. Vreugdevol en inhoudelijk kakelend rood. Doorkijk-kersen, zoete bessen, een pepertje, stralend sap, goeie goesting, gebrande paprika en gevaarlijk doordrinkbaar. 'Comme l'eau' zoals ze dat in Frankrijk zeggen. 'Comme Marin d'Eau' voegen wij er aan toe." 9

Aanvullende Informatie

Drinken bij schaal- en schelpdieren, vis, bijvoorbeeld gebakken harderfilet met zeekraal
Drinkjaren nu tot ongeveer 2025
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) fer servadou

Details

We werden tijdens ons meest recente bezoek aan la Dive Bouteille (februari 2020) over Domaine des Buis getipt door Domaine Le Mazel. Net voordat Frankrijk voor ons achter slot en grendel ging, konden we met Pauline afspreken dat we haar wijnen in de zomer hier zouden hebben. Dat moment is nu aangebroken! Pauline maakt hele soepele en frisse wijnen uit een stukje Frankrijk dat in de zomer kurkdroog en bloedheet kan zijn. Wie nog wat zoekt om dit jaar thuis de lange zomeravonden door te komen, zoek niet verder!

JKvW

Informatie over het domein

Eigenaar Pauline Broqua
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon