Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Geschickt Pinot Noir 2016

Ammerschwihr

Op voorraad

Snel Overzicht

Onze meest noordelijke rode wijn verdient zijn plek in het rijtje Geschickt-wijnen vanwege zijn authentieke karakter. Boers rood fruit met veel pit gezien zijn herkomst, dankzij 2 weken inweking in de schillen en 14 maanden opvoeding op vat. Deze ongeklaarde, ongefilterde pinot noir heeft net als de witte Geschickt wijnen een behoorlijk bewaarpotentieel. Drinkt u de wijn jong, dan is een karaf aan te raden.
  • Prijs € 17,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 16,50 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij Elzasser worstenplankje, Gerookte eendenborst, Kalfslever met uitjes
Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Biologisch Ja, naturel
Druivensoort(en) Pinot Noir

Details

In de nazomer van 2016 sloeg Bolomey wijnimport haar kamp op in de Vogezen, om vanuit daar een voor ons onontgonnen wijngebied te gaan verkennen, de Elzas. Vooronderzoek leidde ons al snel naar Domaine Geschickt in Ammerschwir, waar de familie Geschickt sinds 1998 biodynamisch werkt. In 2012 werd de koers van het domein verder aangescherpt en zijn de wijnen nu natuurlijk (met geen toegevoegde sulfieten). We proefden de wijn samen met wijnmaker Fréderic Geschickt en waren meteen enthousiast.

Het meest opvallende deel van het Geschickt-terroir is de Kaefferkopf heuvel, die sinds 2007 de status van Grand Cru appellatie draagt. De 3 druivensoorten die hier aangeplant zijn – riesling, pinot gris en gewürztraminer – komen tot hun volle recht in een bodem van donkere aarde met veel calcium en magnesium. Ze staan bekend om hun elegantie en krachtige aroma.

De wijnen van Geschickt zijn wijnen om lang van te genieten, ze kunnen nog jaren blijven liggen en maken een prachtige ontwikkeling door. Een fles na een dag verder drinken is ook geen probleem, want ondanks het natuurlijke karakter zijn de wijnen met veel precisie gemaakt.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Frédéric & Arnaud Geschickt
Dagelijkse leiding Aurélie Fayolle
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon