Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Mosse Bisou 2021 MAGNUM

Saint-Lambert-du-Lattay

Op voorraad

Snel Overzicht

Sinds de 2 zonen van René en Agnes Mosse, Joseph en Sylvestre het wijnmaken langzamerhand aan het overnemen zijn, is er een kleine stijlverandering merkbaar. Waar het rood vroeger vol en krachtig was, is het nu eerder licht en soepel. Het fruit is nog steeds geweldig, daar is gelukkig niets aan veranderd maar nu licht-rood steeds meer (terug) in de mode komt is het een logische zet. In cuvée Bisou is deze verandering goed merkbaar. Heerlijk doordrinksap waarin veel te beleven is.


JKvW
  • Prijs € 39,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 38,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: magnum (1,5 ltr)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij charcuterie, andouilette
Drinkjaren nu tot 2026
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) Grolleau Noir, Grolleau Gris, Gamay, Cabernet Franc, Chenin

Details

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Een groot deel van de wijnen van Mosse gaat naar sterrenrestaurants en natuurlijke wijnbars en -bisto's in Frankrijk. Gelukkig is er nu ook wat voor de Nederlandse wijnliefhebber beschikbaar. Intense, overtuigende wijnen die het ontdekken meer dan waard zijn!

Informatie over het domein

Eigenaar Sylvestre, Joseph, Agnès & René Mosse
Wijnmaker Joseph & Sylvestre Mosse
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon