Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Mosse Les Bonnes Blanches 2019 Vin de France

Domaine Mosse, Anjou

Op voorraad

Snel Overzicht

Zei daar nou iemand dat natuurwijn niet lekker is? Kom nou. Kruip onder je steen vandaan en verwen je met deze uitbundige maar ontspannen Chenin. Van de oergronden voor Chenin nabij de Layon. De op het noorden gerichte, laat rijpende Bonnes Blanches wijngaard zou een 1er Cru zijn, ware het niet dat er voor droog wit geen classificatie bestaat in de Anjou. Hoe dan ook, het gaat om het resultaat. Proeven!
  • Prijs € 33,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 32,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij snoek met beurre blanc, gegrilde zeebaars, zwezerik, mooi gevogelte, kaas gewassen korst
Drinkjaren nu tot ongeveer 2035
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) chenin blanc (100%)

Details

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natxuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Een groot deel van de wijnen van Mosse gaat naar sterrenrestaurants en natuurlijke wijnbars en -bisto's in Frankrijk. Gelukkig is er nu ook wat voor de Nederlandse wijnliefhebber beschikbaar. Intense, overtuigende wijnen die het ontdekken meer dan waard zijn!

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Sylvestre, Joseph, Agnès & René Mosse
Wijnmaker Joseph & Sylvestre Mosse
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon