Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

France Gonzalvez Cueillette 2013 MAGNUM

Vin de France

Op voorraad

Snel Overzicht

Kelderrestant. Flesprijs was € 29,90. Gamay van lichte zandgrond zorgt voor deze speelse, gulzigheidopwekkende één-glas-is-nooit-genoeg Beaujolais. Nu ook in magnum, dus laat veel geitenkaasjes, worsten en dorstige vrienden aanrukken!
  • Prijs € 24,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 23,60 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: magnum (1,5 ltr)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Details

Het allerleukste aspect van het werk als wijnimporteur: wijngebieden afstruinen op zoek naar nieuwe vondsten. Toen we de wijnen van France Gonzalvez proefden wisten we: dit is een voltreffer! France is een natuurtalent, en waarschijnlijk één van toekomstige sterren van de Beaujolais.

France Gonzalvez is niet afkomstig uit een wijnbouwfamilie, en zelfs niet uit de Beaujolais (ze is geboren in de Franse Alpen). Toen ze in 2004 tijdens de oogst werkte bij Xavier Bernier in de Beaujolais wist ze dat ze haar roeping gevonden had. Ze volgde de wijnbouwschool in Beaune, en bleef daarnaast werken bij Bernier. Daarnaast deed ze ervaring op bij Jean-Claude Lapalu. In 2008 startte ze voor zichzelf, met 0,5 hectare wijngaard. Inmiddels heeft ze haar wijngaardbezit uitgebreid tot 5 hecatare, en heeft en-passant ook nog twee kinderen gekregen. En ze is -we schrijven inmiddels 2013- pas 26!

Door het werken met Bernier en Lapalu is ze "besmet" met het natuurlijk wijnmaken. Ze bewerkt haar wijngaarden dan ook biologisch, en bij de vinificatie ziet ze af van het gebruik van chemische hulpmiddelen. Slechts bij het bottelen gebruikt ze hooguit een grammetje sulfiet.

Aanvullende Informatie

Drinken bij ontembare dorst
Drinkjaren nu tot ongeveer 2017
Biologisch ja
Druivensoort(en) gamay (100%)

Informatie over het domein

Omvang domein 5 hectare
Eigenaar France Gonzalvez
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne