Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Frédéric Cossard Skin-Contact Bedeau 2016

Maceration

Beperkte voorraad

Snel Overzicht

De weinige trossen die de vorst in enkele van Cossard's Volnay-wijngaarden overleefden gooide hij onontsteeld bij elkaar in een tank en sloot de boel hermetisch af. Door koolzuur beschermd vond de vergisting plaats. Pas in juni 2017 werden de druiven geperst, en het sap gebotteld.
  • Prijs € 44,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 43,00 bij aantal van 6

nog slechts 4 beschikbaar

 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

Deze enigszins atypische Bourgogne is het resultaat van een lange anaerobe vergisting en een even lange inweking. Sulfiet is niet gebruikt, alleen koolzuur maar dat heeft de wijn inmiddels vrijwel verlaten, op een miniem prikje na direct bij inschenken. Dit is opwindende natuurwijn. Expressieve pinot noir die geen splinter hout heeft gezien. De neus is boers en heel expressief en zet je op het verkeerde been want in de mond blijkt die intensiteit juist heel zacht aan te voelen. Deze combinatie is bijzonder, en gaaf. De zuren zijn stoer, en dat is wél precies wat je verwacht. De wijn is sowieso stoer, en spannend vooral. De invloed van de takjes is onmiskenbaar, het geeft de wijn een subtiel ruig randje, het geeft 'm bite. En het is ongetwijfeld de karbonieke vergisting die maakt dat het fruit zo expressief en levendig is. Dit wordt vast versterkt door de afwezigheid van sulfiet. Wat een sap! Voor de liefhebber van natuurwijnen niet te missen.

Op 12 juni 2017 heeft Cossard de tank geopend, het sap geperst en gebotteld. That's all. Enjoy.

Aanvullende Informatie

Drinken bij boeuf bourguignon en andere bourgondische vlezigheden
Drinkjaren nu tot ongeveer 2023
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Informatie over het domein

Omvang domein 10 hectare
Eigenaar Frédéric en Laure Cossard
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon