Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Heitz-Lochardet Meursault 1er cru Perrières 2015

Chassagne-Montrachet

Op voorraad

Snel Overzicht

Deze Meursault vraagt om enig geduld: waar beide Villages Meursaults en de Maltroie een jaar of 2 na de oogst open mogen, heeft deze grote 1er cru meer tijd nodig. Van de 2015's is dit de enige Heitz waarvan we nog wat in huis hebben.
  • Prijs € 97,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 96,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij kreeft, zeeduivel, tarbot
Drinkjaren nu tot ongeveer 2027
Biologisch ja
Druivensoort(en) chardonnay (100%)

Details

Armand Heitz is de jongste telg uit een familie met een waanzinnig bezit aan 'hoge' wijngaarden. De generaties die hem voorgingen verkochten de druiven aan Maison Joseph Drouhin. Armand kust nu een schone slaapster wakker...

Hij bereidde zich goed voor, in afwachting van het vervallen van de langlopende contracten met Drouhin. Op het Zwitserse Changins (Haute Ecole de Viticulture et Œnologie) deed hij zo goed z'n best dat hij nu naast wijnmaker ook docent is aan de Viti in Beaune.

Hoewel de ouders van Armand geen wijn onder eigen naam uitbrachten werkten ze wel biologisch. Armand heeft dat voortgezet en werkt nu volgens de principes van de biodynamie: daarmee komt het terroir het best in zijn wijnen tot uitdrukking.

Zijn witte wijnen klaart en filtert Armand heel licht, bij het rood laat hij dit achterwege. Hij gaat terughoudend om met sulfiet en gebruikt niet meer dan nodig is om een stabiele wijn te verkrijgen.

Het rood is elegant en verleidelijk. Armand denkt graag aan een uitspraak van Henri Jayer, die zei dat de beste aankoop voor de chai een stoel is, om rustig te kunnen kijken naar de vaten, naar de wijn in wording – de natuur z'n werk te laten doen, niet in te grijpen.

Het wit van Heitz is energiek en opwekkend, met goede zuren, mineraal, en ingetogen qua houtgebruik, met een mooie spanning. Wijnen die in het glas, met het opkruipen van de temperatuur, steeds meer geven en waar je aan blijft ruiken. Verheffend materiaal.

Informatie over het domein

Omvang domein 5 hectare
Eigenaar Armand Heitz
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon