Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Hervé Villemade, Sauvignon 2018

Cellettes

Op voorraad

Snel Overzicht

Baf! Raak. We zochten een gave sauvignon, en we vonden er een. Dit is delicaat, natuurlijk en zacht, wel sauvignon maar niet zo in-your-face, helemaal goed. En dat voor deze prijs.
  • Prijs € 13,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 12,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2017: "De importeur verbaast zich erover dat nog geen enkele Nederlandse importeur dit domein had ontdekt. En ook ik vind het opmerkelijk. Als je weet wat voor parodieën van Sauvignon Blanc ik vaak in het glas krijg nu de druif waarvan hij gemaakt is, ontdekt is als de dorstlesser bij uitstek... In de Loire is de prijs ervan door het dak gegaan. Dit is verrukkelijk, beschaafd en intelligent materiaal. En dat voor een nederige Val de Loire. Zacht, niet te wuft, niet te veel ‘in the face’. Kruisje achter ‘kruisbessen’. Vinkje achter ‘minty’. Uitroeptekentje achter ‘rode grapefruit’. Een 9 voor de moeite. Made by Villemade." 9
Een intense edoch zachte en heel natuurlijke sauvignon, mooie open stijl. Makkelijk om te drinken bij de borrel, maar heeft aan tafel ook genoeg te vertellen.

Proefnotitie Hervé Villemade: Nez: Agrumes, pamplemousse, poire, fleurs blanches; Bouche: Notes réglissée et mentholée, soutenue par une finale citronnée apportant finesse et profondeur.

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel met kazen; of bij mosselen, maar ook met ander lekkers uit het water zoals snoekbaars
Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) sauvignon blanc (100%)

Informatie over het domein

Omvang domein 25 hectare
Eigenaar Hervé Villemade
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon