Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Isabelle et Bruno Perraud Brut de Cuve 2017

Isabelle et Bruno Perraud

Op voorraad

Snel Overzicht

Geen Beaujolais op het etiket, maar Vin de France. Who cares: wederom kunt u ultra-puur bijkans ongezwavelde Nouveau drinken. Een feest, en de volgende dag fris weer op. Wordt geleverd vanaf donderdag 16 november, de dag van de déblocage.
  • Prijs € 12,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 11,00 bij aantal van 6
  • Prijs € 10,00 bij aantal van 12
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: standaard (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Het jaar 2017 was lastig. De desastreuze nachtvorst van eind april heeft de opbrengsten op veel plaatsen gedecimeerd. Zo ook in de Beaujolais. De resterende druiven waren klein en met weinig sap. Maar met veel potentie.

Er volgde een droge warme zomer. Vroeg plukken was een must: de droogte dreigde het weinige sap te 'verdampen'. Eind augustus werd er bij 38 graden geoogst: geconcentreerd fruit met veel suikers, maar als altijd 100% naturel.

Het resultaat: een ongewoon rijke Nouvo, rond, veel kleur en zwart fruit. Ongewoon? "Oui, mais c'est la nature!" aldus Perraud, die zijn Nouvo – als al zijn wijnen – op klassieke wijze maakt. En die ook probleemloos de komende 2 jaar gedronken kan worden.

Donderdagavond 16 november uitgebreid te proeven (lees drinken) bij Glouglou in De Pijp. De feestdag van de déblocage. Team Bolomey staat ook achter de bar.

"99% of zo van de beaujolais nouveau is hooguit geschikt om hardnekkige hoofdroos te verwijderen. De rest geeft goddeloos plezier" aldus Nicolaas Klei. Gelukkig rekent hij de Nouveau van Perraud tot de resterende 1%.

Over de Brut de Cuve 2014 twitterde Nicolaas naar de wijnmakers: "@cotedelamoliere Ici, aux pays bas, on est aussi tres heureux avec le Brut de Cuve 2014. With apologies for all my bad spelling but its difficult spelling correctly when you're dancing on the tables. Especially with two bottles in your hands."

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel, vette worst, rillette, kaas
Drinkjaren nu tot 2019
Biologisch ja, vin naturel
Druivensoort(en) gamay (100%)

Details

Domaine des Côtes de la Molière is gelegen in Vauxrenard, een klein dorpje hoog in de heuvels ten westen van Fleurie. Het maakt deel uit van de appellation Beaujolais Villages. Veel wijngaarden zijn hier verlaten of zelfs gerooid, want het bewerken van de stijle akkers is zwaar, en de wijnen waren lange tijd maar moeilijk te verkopen. Ook worden de wijngaarden hier vaak getroffen door hagelbuien. Isabelle en Bruno Perraud blijven hier echter vol overtuiging hun wijngaarden bewerken; ze geloven in de kwaliteit van het terroir. Naast de wijngaarden in Vauxrenard bezitten Isabelle en Bruno over mooie perceeltjes in Moulin-a-Vent en –vanaf de oogst 2010- in Fleurie. Sinds 2008 maken ze in Vauxrenard ook een kleine hoeveelheid witte wijn van chardonnay en -uniek in de Beaujolais- een beetje sauvignon blanc.

Ze namen het familiedomein (zesde generatie) in 1988 over. Langzaam maar zeker begonnen ze het gebruik van onkruidverdelgers en andere chemische middelen af te zweren, en vanaf 2002 zijn ze overgestapt op volledig biologische wijnbouw. Een deel van de wijngaarden ploegen ze met behulp van een paard.

Maar niet alleen is het werk in de wijngaard biologisch. Ook de wijnbereiding is puur natuurlijk: gebruik van natuurlijke gisten, geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) en geen andere toevoegingen. Er wordt zelfs geen sulfiet gebruikt bij de vinificatie en de botteling (die natuurlijk zonder filteren plaatsvindt). De vinificatie is traditioneel (met niet ontsteelde trossen).

Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno zijn niet te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald. Voor liefhebbers van "vins naturels" niet te missen! Helaas zijn de hoeveelheden heel beperkt...

Informatie over het domein

Omvang domein 8,5 hectare
Eigenaar Isabelle et Bruno Perraud
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne