Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Isabelle & Bruno Perraud Moulin-à-Vent 2018

Isabelle et Bruno Perraud

Uitverkocht

Snel Overzicht

Zeer lage rendementen. Super puur, de essentie van gamay. Collega Kees Sterrenburg rapporteert per WhatsApp terug "Hele goede Beaujolais ... vaste waarde ... heerlijk" en daar zijn we niet tegenin gegaan.
  • Prijs € 21,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 20,00 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 21 mei 2020: "Isabelle en Bruno Perraud in Vauxrenard (Fleurie). Een zesde generatie die doende is op het familiedomein. Langzaam maar zeker werkend de wijngaarden omgekat naar puur natuur. Een paar van hun wijngaarden worden zelfs met behulp van een paard geploegd. Het beste paard van stal trof ik echter in hun wijnkelder: deze Moulin à Vent. Uit 2018 dat - toeval bestaat niet - in de gidsen wordt geduid als 'a big beast.' Zoals het hoort werken de Perrauds niet alleen in de wijngaarden schoon. Hun wijnen worden wijn zonder te klaren. Zonder te filteren. Zonder te spuiten. Zonder ook dat zij zelf hebberig worden.

Rood voor liefhebbers van het pure, het ongerepte, het schier maagdelijke. Natuurwijn uit de tijd dat natuur nog doodgewoon was. Nog geen politieke partij behoefde. Het Natuurmonumentenvrije tijdperk. Milieuorganisaties elkaar niet in de haren vlogen over aangespoelde bultruggen of havendolfijnen. Onkruid verdelgen met de hand gebeurde en schadelijke insecten werden uitgeschakeld met de vliegenmepper. Zo’n wijn dus. Eigenwijzig. Onnavolgbaar. Niet vergelijkbaar. ‘Puur vergist druivensap’, zoals de importeur dit rood annonceert. ‘Niet meer en niet minder.’ Ik vind dat hij daar deze Moulin à Vent mee tekort doet. Superieur stallig. Aangenaam mestig. Bramen en bessen, in de schaduw gehouden onder vochtig stro. Wild wuivende zuren, koelte en frisheid brengend. Monument van een natuurwijn. Dat zou ik zeggen." 9+

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel, met geitenkaas, rillette, steak tartare, boudin noir
Drinkjaren nu tot ongeveer 2028
Biologisch ja, vin naturel
Druivensoort(en) gamay (100%)

Details

Domaine des Côtes de la Molière is gelegen in Vauxrenard, een klein dorpje hoog in de heuvels ten westen van Fleurie. Het maakt deel uit van de appellation Beaujolais Villages. Veel wijngaarden zijn hier verlaten of zelfs gerooid, want het bewerken van de stijle akkers is zwaar, en de wijnen waren lange tijd maar moeilijk te verkopen. Ook worden de wijngaarden hier vaak getroffen door hagelbuien. Isabelle en Bruno Perraud blijven hier echter vol overtuiging hun wijngaarden bewerken; ze geloven in de kwaliteit van het terroir. Naast de wijngaarden in Vauxrenard bezitten Isabelle en Bruno over mooie perceeltjes in Moulin-a-Vent en –vanaf de oogst 2010- in Fleurie. Sinds 2008 maken ze in Vauxrenard ook een kleine hoeveelheid witte wijn van chardonnay en -uniek in de Beaujolais- een beetje sauvignon blanc.

Ze namen het familiedomein (zesde generatie) in 1988 over. Langzaam maar zeker begonnen ze het gebruik van onkruidverdelgers en andere chemische middelen af te zweren, en vanaf 2002 zijn ze overgestapt op volledig biologische wijnbouw. Een deel van de wijngaarden ploegen ze met behulp van een paard.

Maar niet alleen is het werk in de wijngaard biologisch. Ook de wijnbereiding is puur natuurlijk: gebruik van natuurlijke gisten, geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) en geen andere toevoegingen. Er wordt zelfs geen sulfiet gebruikt bij de vinificatie en de botteling (die natuurlijk zonder filteren plaatsvindt). De vinificatie is traditioneel (met niet ontsteelde trossen).

Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno zijn niet te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald. Voor liefhebbers van "vins naturels" niet te missen! Helaas zijn de hoeveelheden heel beperkt...

Informatie over het domein

Omvang domein 8,5 hectare
Eigenaar Isabelle et Bruno Perraud
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon