Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Isabelle et Bruno Perraud Brut de Cuve 2020

Vauxrenard

Uitverkocht

Snel Overzicht

Of dit de lekkerste glouglou wijn is in ons assortiment? Zonder andere wijnen tekort te doen... dat is wel wat door het hoofd schiet als je deze wijn in het hoofd giet. We hebben 'm altijd maar eventjes dus uw slag slaan is geen commerciële roep edoch simplement een welgemeend advies.


  • Prijs € 14,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 13,00 bij aantal van 6
  • Prijs € 12,00 bij aantal van 12
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

"Brut de Cuve" is de eerste afloop van het vat. Het is dus de eerste kakelverse botteling. Niet meer, en vooral ook niet minder. Dit jaar geen feestjes bij Glouglou en Bar Centraal maar u kunt natuurlijk een feestje thuis bouwen. De Brut de Cuve is ook te koop bij Levain et Le Vin in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud West.

Nicolaas Klei sprak ooit: "99% of zo van de beaujolais nouveau is hooguit geschikt om hardnekkige hoofdroos te verwijderen. De rest geeft goddeloos plezier" aldus Nicolaas Klei. Gelukkig rekent hij de Nouveau van Perraud tot de resterende 1%. En over een eerdere Brut de Cuve twitterde hij naar de wijnmakers: "@cotedelamoliere Ici, aux pays bas, on est aussi tres heureux avec le Brut de Cuve 2014. With apologies for all my bad spelling but its difficult spelling correctly when you're dancing on the tables. Especially with two bottles in your hands."

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel, vette worst, rillette, kaas
Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Biologisch ja, vin naturel
Druivensoort(en) gamay (100%)

Details

Domaine des Côtes de la Molière is gelegen in Vauxrenard, een klein dorpje hoog in de heuvels ten westen van Fleurie. Het maakt deel uit van de appellation Beaujolais Villages. Veel wijngaarden zijn hier verlaten of zelfs gerooid, want het bewerken van de stijle akkers is zwaar, en de wijnen waren lange tijd maar moeilijk te verkopen. Ook worden de wijngaarden hier vaak getroffen door hagelbuien. Isabelle en Bruno Perraud blijven hier echter vol overtuiging hun wijngaarden bewerken; ze geloven in de kwaliteit van het terroir. Naast de wijngaarden in Vauxrenard bezitten Isabelle en Bruno over mooie perceeltjes in Moulin-a-Vent en –vanaf de oogst 2010- in Fleurie. Sinds 2008 maken ze in Vauxrenard ook een kleine hoeveelheid witte wijn van chardonnay en -uniek in de Beaujolais- een beetje sauvignon blanc.

Ze namen het familiedomein (zesde generatie) in 1988 over. Langzaam maar zeker begonnen ze het gebruik van onkruidverdelgers en andere chemische middelen af te zweren, en vanaf 2002 zijn ze overgestapt op volledig biologische wijnbouw. Een deel van de wijngaarden ploegen ze met behulp van een paard.

Maar niet alleen is het werk in de wijngaard biologisch. Ook de wijnbereiding is puur natuurlijk: gebruik van natuurlijke gisten, geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) en geen andere toevoegingen. Er wordt zelfs geen sulfiet gebruikt bij de vinificatie en de botteling (die natuurlijk zonder filteren plaatsvindt). De vinificatie is traditioneel (met niet ontsteelde trossen).

Het resultaat: puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.

Informatie over het domein

Omvang domein 8,5 hectare
Eigenaar Isabelle et Bruno Perraud
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon