Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Isabelle et Bruno Perraud Brut de Cuve 2021

Vauxrenard

Uitverkocht

Snel Overzicht

Leverbaar vanaf 18 november • De 2021 is in aantocht. Met 11,4% alcohol nog iets lichter dan die van vorig jaar. De restaurants en bars hebben al ingeslagen, maar zijn zo vriendelijk geweest nog wat over te laten.
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Isabelle Perraud schrijft over dit jaar: "Le 2021 est très beaujolais! Enfin! On oublie les millésimes chaud et sec. On retrouve la fraîcheur. La couleur est légère. C'est rafraîchissant. Moi je trouve beaucoup de fraises! Et c'est très nature! Comme on aime tous!"

"Brut de Cuve" is de eerste afloop van het vat. Het is dus de eerste kakelverse botteling. Niet meer, en vooral ook niet minder. De Brut de Cuve is vanaf 18 november ook te koop bij Levain et Le Vin in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud West. En verder kan de wijn gedronken worden bij Glouglou in de Amsterdamse Pijp, De Goudfazant in Amsterdam Noord, en het nieuwe De Nada in de eveneens hoofdstedelijke Rivierenbuurt.

Nicolaas Klei sprak ooit: "99% of zo van de beaujolais nouveau is hooguit geschikt om hardnekkige hoofdroos te verwijderen. De rest geeft goddeloos plezier" aldus Nicolaas Klei. Gelukkig rekent hij de Nouveau van Perraud tot de resterende 1%. En over een eerdere Brut de Cuve twitterde hij naar de wijnmakers: "@cotedelamoliere Ici, aux pays bas, on est aussi tres heureux avec le Brut de Cuve 2014. With apologies for all my bad spelling but its difficult spelling correctly when you're dancing on the tables. Especially with two bottles in your hands."

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel, vette worst, rillette, kaas
Drinkjaren nu tot ongeveer 2024
Biologisch ja, vin naturel
Druivensoort(en) gamay (100%)

Details

Domaine des Côtes de la Molière is gelegen in Vauxrenard, een klein dorpje hoog in de heuvels ten westen van Fleurie. Het maakt deel uit van de appellation Beaujolais Villages. Veel wijngaarden zijn hier verlaten of zelfs gerooid, want het bewerken van de stijle akkers is zwaar, en de wijnen waren lange tijd maar moeilijk te verkopen. Ook worden de wijngaarden hier vaak getroffen door hagelbuien. Isabelle en Bruno Perraud blijven hier echter vol overtuiging hun wijngaarden bewerken; ze geloven in de kwaliteit van het terroir. Naast de wijngaarden in Vauxrenard bezitten Isabelle en Bruno over mooie perceeltjes in Moulin-a-Vent en –vanaf de oogst 2010- in Fleurie. Sinds 2008 maken ze in Vauxrenard ook een kleine hoeveelheid witte wijn van chardonnay en -uniek in de Beaujolais- een beetje sauvignon blanc.

Ze namen het familiedomein (zesde generatie) in 1988 over. Langzaam maar zeker begonnen ze het gebruik van onkruidverdelgers en andere chemische middelen af te zweren, en vanaf 2002 zijn ze overgestapt op volledig biologische wijnbouw. Een deel van de wijngaarden ploegen ze met behulp van een paard.

Maar niet alleen is het werk in de wijngaard biologisch. Ook de wijnbereiding is puur natuurlijk: gebruik van natuurlijke gisten, geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) en geen andere toevoegingen. Er wordt zelfs geen sulfiet gebruikt bij de vinificatie en de botteling (die natuurlijk zonder filteren plaatsvindt). De vinificatie is traditioneel (met niet ontsteelde trossen).

Het resultaat: puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.

Informatie over het domein

Omvang domein 8,5 hectare
Eigenaar Isabelle et Bruno Perraud
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon