Isabelle et Bruno Perraud Brute de Cuve 2023

Isabelle et Bruno Perraud Brute de Cuve 2023

Vauxrenard

De restaurants, bars en winkels hebben weer ruimer ingeslagen dit jaar. Begrijpelijk, na al die jaren feest met Perraud. Er is iets minder over dan voorheen, maar dat maakt voor snelle beslisser niet uit. De oogst was al vroeg en de wijn is mede daarom lekker licht: 11,5%. Achter het net gevist? De mannen van Mosse hebben ook een fantastische nouveau gemaakt! Of drink de Brute de Cuve vanaf donderdag bij Glouglou, Gertrude, Twee Prinsen, R. de Rosa en De Nada. Ook wordt Perraud verkocht door Levain, Kef, Wijn bij Henk (Rotterdam) en Troppo Giovane. Levering: vanaf donderdag 16/11, de dag van de déblocage.

Uitverkocht

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Doos van 12 flessen
kleur Rood
Artikelnummer w07447

Isabelle et Bruno Perraud Brute de Cuve 2023

Domaine des Côtes de la Molière is gelegen in Vauxrenard, een klein dorpje hoog in de heuvels ten westen van Fleurie. Het maakt deel uit van de appellation Beaujolais Villages. Veel wijngaarden zijn hier verlaten of zelfs gerooid, want het bewerken van de stijle akkers is zwaar, en de wijnen waren lange tijd maar moeilijk te verkopen. Ook worden de wijngaarden hier vaak getroffen door hagelbuien. Isabelle en Bruno Perraud blijven hier echter vol overtuiging hun wijngaarden bewerken; ze geloven in de kwaliteit van het terroir. Naast de wijngaarden in Vauxrenard bezitten Isabelle en Bruno over mooie perceeltjes in Moulin-a-Vent en –vanaf de oogst 2010- in Fleurie. Sinds 2008 maken ze in Vauxrenard ook een kleine hoeveelheid witte wijn van chardonnay en -uniek in de Beaujolais- een beetje sauvignon blanc.

Ze namen het familiedomein (zesde generatie) in 1988 over. Langzaam maar zeker begonnen ze het gebruik van onkruidverdelgers en andere chemische middelen af te zweren, en vanaf 2002 zijn ze overgestapt op volledig biologische wijnbouw. Een deel van de wijngaarden ploegen ze met behulp van een paard.

Maar niet alleen is het werk in de wijngaard biologisch. Ook de wijnbereiding is puur natuurlijk: gebruik van natuurlijke gisten, geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) en geen andere toevoegingen. Er wordt zelfs geen sulfiet gebruikt bij de vinificatie en de botteling (die natuurlijk zonder filteren plaatsvindt). De vinificatie is traditioneel (met niet ontsteelde trossen).

Het resultaat: puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.

Aanvullende informatie

Drinken bij borrel, vette worst, rillette, kaas
Drinkjaren nu tot ongeveer 2026
Druivensoort(en) gamay (100%)
Biologisch ja, vin naturel
Alcohol 11,5%

Over het domein

Omvang domein 8,5 hectare
Eigenaar Isabelle et Bruno Perraud

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.

Gerelateerde producten

Toby Bainbridge Rouge aux Levres 2020