Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2020
Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2020
Chavagnes
Vrolijk stemmende alsook vrolijk gestemde danseres van grolleau en cabernet franc. 50% direct geperst, 50% rosé de saignée. Dégorgement na 15 maanden. Rank, droog, fris. En loepzuiver, dit is de kracht van eenvoud. Hamersma 9-.
Op voorraad
Flesmaat
Fles (75 cl)
Verpakking
Doosje van 6 flessen
Artikelnummer
w05904
Prijzen
- € 18,00 bij aantal van 1
- € 17,00 bij aantal van 6
€ 18,00
Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2020
Toby Bainbridge is afkomstig uit Engeland. Tijdens z'n opleiding aan de landbouwschool deed hij een buitenlandse stage in de Loire, waar hij in aanraking kwam met de wijnbouw. Na het behalen van z'n diploma werkte hij een periode op een groot landbouwbedrijf in Oklahoma. Daar ontmoette hij z'n vrouw Julie. Na verloop van tijd trok Toby -met z'n kersverse echtgenote- terug naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn plan was om daar een landbouwbedrijf te beginnen. Dat is er niet van gekomen... Toen Toby naar de Loire ging om daar wijn voor z'n huwelijksfeest te gaan kopen kreeg hij direct een baan aangeboden bij een wijnboer!
Na enige omzwervingen kwam hij terecht bij "onze" Agnes en René Mosse, waar hij jarenlang werkte, en ervaring opdeed met biologisch en bio-dynamisch werken. Daarnaast begon hij vanaf 2007 langzaam maar zeker zijn eigen wijngaarden te bewerken en zijn eigen wijn te maken, vooral van het lokale druifje groslot (of grolleau). En natuurlijk volledig biologisch. Bewaarwijnen maken is niet zijn doel. Hij streeft naar eerlijke, pure drinkwijnen, die hij dan ook bottelt in doorzichtige flessen, afgesloten met een kroonkurkje. What you see is what you get! Hij filtert noch klaart zijn wijnen, en brengt ze op fles met wat natuurlijke koolzuur en zonder sulfiet.
Veel Groslot wijngaarden zijn inmiddels gerooid, maar Bainbridge heeft nog een akkertje met zeer oude stokken (= van nature zeer lage rendementen) weten te bemachtigen. Daarnaast heeft hij cabernet franc en natuurlijk chenin blanc. Toby heeft de palen en bedrading in de meeste wijngaarden verwijderd, de druivenstokken zijn nu "bush vines", en ze staan te midden van gras en wilde planten en bloemen. Een wijngaard is bij Toby een echte "wijntuin", boordevol leven. Insecten, vlinders, volgels.
Hij streeft ernaar eenvoudige wijn te maken, maar dan wel erg goede eenvoudige wijn. Mission accomplished!
Na enige omzwervingen kwam hij terecht bij "onze" Agnes en René Mosse, waar hij jarenlang werkte, en ervaring opdeed met biologisch en bio-dynamisch werken. Daarnaast begon hij vanaf 2007 langzaam maar zeker zijn eigen wijngaarden te bewerken en zijn eigen wijn te maken, vooral van het lokale druifje groslot (of grolleau). En natuurlijk volledig biologisch. Bewaarwijnen maken is niet zijn doel. Hij streeft naar eerlijke, pure drinkwijnen, die hij dan ook bottelt in doorzichtige flessen, afgesloten met een kroonkurkje. What you see is what you get! Hij filtert noch klaart zijn wijnen, en brengt ze op fles met wat natuurlijke koolzuur en zonder sulfiet.
Veel Groslot wijngaarden zijn inmiddels gerooid, maar Bainbridge heeft nog een akkertje met zeer oude stokken (= van nature zeer lage rendementen) weten te bemachtigen. Daarnaast heeft hij cabernet franc en natuurlijk chenin blanc. Toby heeft de palen en bedrading in de meeste wijngaarden verwijderd, de druivenstokken zijn nu "bush vines", en ze staan te midden van gras en wilde planten en bloemen. Een wijngaard is bij Toby een echte "wijntuin", boordevol leven. Insecten, vlinders, volgels.
Hij streeft ernaar eenvoudige wijn te maken, maar dan wel erg goede eenvoudige wijn. Mission accomplished!
Proefnotitie
Harold Hamersma 27 december 2022: "Lees meer over de eigenzinnigheid van Julie en Toby bij hun Cuvée Rouge aux Lèvres. Dan begrijp je dat hun kijk op mousserend ook niet alledaags is. Méthode ancestrale. En brut nature. Van grolleau en cabernet franc. Beide geen onbenullige lachebekjes. Zelfs niet in een feestbruis.
Zet je zelf schrap tegen de bitters van bramen, maak kennis met natuurkersen - hier en daar een buts - in een rieten mand, rabarber met venkel, een zucht anijs, Campari-connotaties, bitterkoekjes zonder suiker en sowieso ieder spoortje zoet de toegang versperrend.
Puur, eerlijk, oorspronkelijk en volstrekt onalledaags. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben." 9-
Zet je zelf schrap tegen de bitters van bramen, maak kennis met natuurkersen - hier en daar een buts - in een rieten mand, rabarber met venkel, een zucht anijs, Campari-connotaties, bitterkoekjes zonder suiker en sowieso ieder spoortje zoet de toegang versperrend.
Puur, eerlijk, oorspronkelijk en volstrekt onalledaags. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben." 9-
Aanvullende informatie
Drinken bij | bij de borrel (in Nederland) of aan tafel (in Frankrijk) |
---|---|
Drinkjaren | nu tot 2025 |
Druivensoort(en) | groslot (70%) en cabernet franc (30%) |
Biologisch | ja, vin naturel |
Alcohol | 12% |
Over het domein
Omvang domein | 4 hectare |
---|---|
Eigenaar | Julie en Toby Bainbridge |
Levering en retouren
We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.
U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.
Kosteloze verzending voor orders vanaf €175, anders bijdrage verzendkosten €8,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.