Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

La Petite Eglise 2018

Pomerol

Uitverkocht

Snel Overzicht

In 2020 overleed Denis Durantou, de kleine grote man achter l'Eglise-Clinet. Onvindbaar voor toeristen, want aan bordjes deed hij niet. De liefhebbers wisten hem wel te vinden, en zijn wijnen: naast l'Eglise-Clinet bijvoorbeeld ook de zeldzame tweede wijn: La Petite Eglise.
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: kistje van 6 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij Rood vlees en aanverwante zaken
Drinkjaren nu tot ongeveer 2038
Druivensoort(en) 100% merlot

Details

Slechts een klein deel van de productie betreft de tweede wijn: 100% merlot van een niet direct bij het domein gelegen wijngaard in de buurt van Château La Grave à Pomerol. Betreft eigenlijk 3 percelen, met de leuk klinkende namen Patache, Pignon en Buzette, het zouden zomaar 3 huisdieren kunnen zijn. Het zijn gronden met veel zand en gravel die wat lager liggen dan de akkers waar de kostbare eerste wijn vandaan komt, direct rondom het domein. Wat altijd opvalt als je Petite Eglise naast l'Eglise Clinet proeft, is dat de wijnen stilistisch in elkaars verlengde liggen. De Petite Eglise is value for money vergeleken met z'n grote broer. Maar je komt de wijn maar weinig tegen.

Informatie over het domein

Omvang domein 4,5 hectare waarvan 3,5 ha in productie
Eigenaar Constance, Noemie en Alix Durantou, de dochters van Denis en Marie
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon