Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Le C des Carmes Haut-Brion 2017 MAGNUM

Pessac-Léognan

Uitverkocht

Snel Overzicht

Le C des Carmes Haut-Brion is de onbekende 2e wijn van cult Pessac Le Carmes Haut-Brion. Buurman van 1er cru Château Haut Brion. Net zoals voor de Grand Vin worden de druiven niet ontsteeld. Dit is een Graves met Bourgogne-achtige elegantie. Expressief, fris en zeer drinkbaar.


€ 66,00
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: magnum (1,5 ltr)
  • Verpakking: doos van 6 magnums

Proefnotitie

Tweede wijn van Les Carmes Haut-Brion, buurman van Haut-Brion. Klein domein met een zonder overdrijven waanzinnige winery die ontworpen is door Philip Stark. Alles straalt hier ambitie uit. De wijnen zijn pittig en diep, intens, en tegelijk ongeforceerd. Whole custer fermentation, bijzonder voor Bordeaux. Maar wat overigens ook gebeurt bij persoonlijke favoriet Clos du Jaugueyron, sedert jaren reeds. Mits goed gedaan geeft het structuur zonder hardheid, en zeer expressief fruit. De Carmes staat als een huis, grote aanrader maar slechts beperkt beschikbaar.

Deze tweede wijn, de C, is zonder meer lichter dan de eerste wijn, en daarmee jeugdig al zeer drinkbaar. De wijn heeft een opvallend florale neus, expressief, het is de geur van het knisperende - kersige - fruit dat deze wijn typeert. Zachte tannines, verleidelijke structuur, en een opvallende frisheid. Precisie ook. Enfin een gave Bordeaux, zeker voor z'n prijs. En origineel.

Aanvullende Informatie

Druivensoort(en) 54% cabernet sauvignon, 45% merlot, 1% petit verdot

Details

Het jaar 2017 was het jaar van de vorst. Dat is de top terroirs grotendeels gespaard gebleven, maar de lagere, vlakkere gronden waar vaak ook tweede wijnen worden gevonden hadden er wel mee te maken. Zo ook de C des Carmes Haut-Brion. De opbrengst in 2017 lag op 19 hl/ha en dat is laag. De wijn is gemaakt van jonge stokken, 12 jaar oud. Ook de tweede wijn wordt handmatig geoogst. Rijping 12 - 28 maanden op deels (30%) nieuwe vaten.

Informatie over het domein

Omvang domein 29,6 hectare (waarvan 22 ha voor de C)
Eigenaar Patrice Pichet
Dagelijkse leiding Guillaume Pouthier
Adviseur Stéphane Derenoncourt
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon