Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Le C des Carmes Haut-Brion 2017 MAGNUM

Pessac-Léognan

Op voorraad

Snel Overzicht

Le C des Carmes Haut-Brion is de obscure 2e wijn van cult Pessac Le Carmes Haut-Brion. Buurman van 1er cru Château Haut Brion. Net zoals voor de Grand Vin worden de druiven niet ontsteeld. Dit is een Graves met Bourgogne-achtige elegantie. Expressief, fris en zeer drinkbaar.
€ 66,00
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: magnum (1,5 ltr)
  • Verpakking: doos van 6 magnums

Proefnotitie

Tweede wijn van Les Carmes Haut-Brion, buurman van Haut-Brion. Klein domein met een zonder overdrijven waanzinnige winery die ontworpen is door Philip Stark. Alles straalt hier ambitie uit. De wijnen zijn stevig, overtuigend, intens, en tegelijk ongeforceerd. Whole custer fermentation, bijzonder voor Bordeaux. Maar wat overigens ook gebeurt bij persoonlijke favoriet Clos du Jaugueyron, sedert jaren reeds. Mits goed gedaan geeft het structuur zonder hardheid, en zeer expressief fruit. De Carmes staat als een huis, grote aanrader maar slechts beperkt beschikbaar, en de "C" is ook niet te missen. Ze zijn zeer goed bezig daar!

Aanvullende Informatie

Druivensoort(en) 54% cabernet sauvignon, 45% merlot, 1% petit verdot

Informatie over het domein

Omvang domein aanplant 29,60 ha
Eigenaar Patrice Pichet
Dagelijkse leiding Guillaume Pouthier
Adviseur Stéphane Derenoncourt
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon