Le Sec de Juchepie Cuvée "Les Monts" 2014
Domaine de Juchepie, Coteaux du Layon FayeUitverkocht
Snel Overzicht
- Prijs € 17,90 bij aantal van 1
- Prijs € 16,90 bij aantal van 6
- Wijnsoort: wit
- Flesmaat: standaard (75 cl)
- Verpakking: doos van 6 flessen
Proefnotitie
Gault & Millau Guide 2016: "C’est un vin d'une très grande élégance : concentration, trame serrée, minéralité sans concession et vivacité. En finale, on retrouve un fruit léger et subtil."
Aanvullende Informatie
Drinken bij | schaal- en schelpdieren, vis, bijvoorbeeld gebakken harderfilet met zeekraal |
---|---|
Drinkjaren | nu tot ongeveer 2023 |
Biologisch | ja |
Druivensoort(en) | chenin blanc (100%) |
Details
Oosterlinck was al een groot wijnliefhebber, dus helemaal verwonderlijk is het niet dat gaandeweg toch het idee onstond om zelf wijn te gaan maken. Het bleek mogelijk om wijngaarden rondom het huis aan te kopen, in 1997 maakten ze hun eerste eigen wijn, en in 2001 vestigden Eddy en Mileine zich definitief in Faye. Domaine de la Juchepie was geboren.
De wijngaarden waren al sinds 1997 zonder chemische middelen bewerkt, en vanaf 2007 werkt Eddy bio-dynamisch. Bij de (handmatige) oogst worden verschillende doorgangen door de wijngaarden gemaakt, om steeds optimaal rijpe druiven te kunnen plukken, en -afhankelijk van het oogstjaar- ook druiven die zijn aangetast door "pourriture noble." Voor het persen wordt een oude houten verticale handpers gebruikt, waarmee de druiven heel langzaam en zachtzinnig worden geperst. Vergisting en rijping vinden plaats op (oude) houten vaten. De wijnen worden na 12 tot 18 maanden gebotteld, en ze worden hierbij gefilterd om zodoende zo gering mogelijke hoeveelheden sulfiet te kunnen gebruiken. Na botteling rijpen de wijnen nog eens 2 tot 3 jaar in de kelder van het domein alvorens ze op de markt worden gebracht. Alleen zo ontstaan grootste wijnen!
Informatie over het domein
Omvang domein | 6,5 hectare |
---|---|
Eigenaar | Eddy en Mileine Oosterlinck-Bracke |