Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Mosse, Anjou rouge 2012

Agnes & René Mosse, Anjou

Uitverkocht

Snel Overzicht

Stevige, geconcentreerde rode Anjou van cabernet sauvignon en cabernet franc. Heerlijk "crunchy" rijp donker fruit.
  • Prijs € 17,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 16,50 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Perswijn, juli 2012, over de 2010: "Krachtig en stevig, rijp fruit, diepgang, kersen, pruimen, goede tannines, fraai." 4 1/2 ster

Aanvullende Informatie

Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Details

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Een groot deel van de wijnen van Mosse gaat naar sterrenrestaurants en natuurlijke wijnbars en -bisto's in Frankrijk. Gelukkig is er nu ook wat voor de Nederlandse wijnliefhebber beschikbaar. Intense, overtuigende wijnen die het ontdekken meer dan waard zijn!

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Agnès & René Mosse
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon