Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Palmer Historical XIXth Century Wine L.20.16

Château Palmer, Cantenac

Op voorraad

Snel Overzicht

Zeldzame 'historische' Bordeaux: de linkeroever blend aangevuld met een goede scheut Syrah. Niet om de wijn kracht te geven, zoals vroeger de bedoeling was, maar om iets bijzonders te maken met een knipoog naar de wetteloze negentiende eeuw. Gemaakt door het Champions League team van Palmer. Per klant maximaal 1 kistje van 3 flessen.
€ 360,00
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: origineel kistje van 3 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij Wild
Drinkjaren 2024 - 2040
Biologisch ja
Druivensoort(en) Bordeaux blend plus Syrah

Details

In de negentiende eeuw waren de rode Bordeaux's lichte wijnen die in Engeland dan ook als 'clarets' werden aangeduid. En dat is nog steeds zo, hoewel de hedendaagse Bordeaux's natuurlijk niet licht meer zijn.

De technieken voor het wijnmaken zijn veranderd, en ook het klimaat is veranderd. Vroeger was het rond Bordeaux een stuk koeler. Wijnen met structuur en kleur kwamen uit de mediterrane gebieden, en uit de Rhône.

Voordat er strenge appellations-regels waren werden magere Bordeaux-wijnen aangelengd met een scheut stevige Rhône wijn: deze Bordeaux was dan "hermitagé". Een verwijzing naar de beroemde Hermitage regio.

Toen Palmer-baas Thomas Duroux eens een ruim 100 jaar oude maar vitale Bordeaux hermitagé proefde kreeg hij het idee om dit oude recept nieuw leven in te blazen. Niet om zijn Palmer meer kracht te geven, maar om een bijzondere cuvée te maken: een Palmer met 10% syrah uit de noordelijke Rhône.
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon