Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine du Clair Obscur, Zéro Méga 2016

Pierre Clair Freemousse 2019

Corpeau

Beperkte voorraad

Snel Overzicht

Pierre Clair Freemousse 2019
  • Prijs € 19,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 18,00 bij aantal van 6

nog slechts 2 beschikbaar

 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel, stevige witvis
Drinkjaren nu tot ongeveer 2023
Biologisch ja, biodynamisch en naturel
Druivensoort(en) aligoté (100%)

Details

Al sinds 2015 werken we met de Bourgognes van Pierre Clair. In die tijd werkte Pierre nog als chef de culture bij Domaine de Montille. Later bij Marquis d'Angerville. Zijn eigen domein deed hij ernaast, toen nog maar 1,5 hectare. Inmiddels richten Pierre en zijn vrouw Jennifer zich voor 100% op Clair Obscur, hun eigen domein in Corpeau, nabij Chassagne Montrachet. Het is nog steeds klein, maar inmiddels is het wel iets groter dan in 2015.

De wijnen van Pierre en Jennifer zijn heel natural en tegelijk zelfverzekerd op koers. Heel direct en vol energie. Puur en basic. Boers en sappig, het rood doet soms denken aan Prieuré Roch. Het is duidelijk dat hier een zeer ervaren wijnmaker aan het werk is. Voor liefhebbers niet te missen wijnen.

Hoe het komt dat Domaine Clair Obscur nog steeds zo onontdekt is is eigenlijk een raadsel. Enfin het domein doet z'n naam wel eer aan. Maar misschien is het maar goed ook, want veel is er niet. Ieder jaar kopen we één gemengd pallet, en de oplettende liefhebbers pikken hun flessen er ieder jaar wel uit. En dat doen we zelf natuurlijk ook. Uiteindelijk gaat het meest van wat Pierre maakt naar leuke restaurants.

Informatie over het domein

Omvang domein 3,5 hectare
Eigenaar Pierre en Jennifer Clair
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon