Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Proefdoos nieuwe aanwinsten 2017

Proefdoos nieuwe aanwinsten 2017

zes nieuwe aanwinsten

Op voorraad

Snel Overzicht

Wij zijn de afgelopen maanden in Frankrijk weer een aantal keer op zoek gegaan naar nieuwe wijnen. Zie hier een deel van het resultaat: voor u geselecteerd in een proefdoos van 6 flessen (alle wijnen zijn biologisch of natuurlijk).
€ 124,50
 
  • Flesmaat: standaard (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen (3 rood, 2 wit en 1 mousserend)

Proefnotitie

1. Amaury Beaufort, Bourgogne Tonnerre Vaumorillon 2015
Wie het grote wit van broertje Quentin kent, herkent de familietrekken in het wijnmaken. Deze schier Chablis heeft datzelfde compromisloze en is absoluut intens. Zingende, dansende zuren. Mineralig, stenig. Droog, rank. En maar 10,5% alcohol. Een enorm zuivere noordelijke Bourgogne, een feest voor de liefhebber.

2. Domaine Geschickt Kaefferkopf GC 2014
Loepzuivere terroir-wijn gemaakt van gewürztraminer, riesling en pinot gris uit de Elzas. Geschickt gebruikt geen sulfiet.

3. Beaufort Frères Blanc de Noirs Brut Nature 2015
De Champagne-broers Amaury, Réol en Constant Beaufort weten hoe ze mousserende wijn moeten maken. Voor deze Brut Nature kopen ze rijpe pinot noir in van een bevriende biologische werkende boer in Zuid Frankrijk. Met overtuigend resultaat. De Italianen zijn er dol op (wist Figo van Choux te vertellen), en dan is nu Nederland aan de beurt. Maakt een hoop billige bubbels tamelijk overbodig.

4. Hervé Villemade, Les Ardilles 2015 Cheverny
Grote-mensen rood van Villemade. Maar de wijn verloochent z'n herkomst niet: er is altijd die boertige side to it. Grote mate van rijpheid met behoud van frisheid. Kom er maar eens om. Staat als een huis. Rete-puur. Eetwijn puur sang.

5. Sarnin-Berrux Bourgogne rouge 2015
Eigenzinnig en spannend. Zie hier het niet-standaard basis-rood van Sarnin-Berrux. Ranke, directe neus, zweem onvolgroeid hout. Sap, kersen en veel frisheid in de mond. Bourgogne om te drinken, bij het eten. Geen wonder dat dit bij veel Parijse restaurants te vinden is.

6. Domaine Danjou Banessy Roboul 2015
Nieuwe aanwinst uit het diepe zuiden van Frankrijk. Culinaire wijn die de zintuigen prikkelt.

Aanvullende Informatie

Biologisch ja
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne