Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Proefdoos Westerpark

zes biologische Franse wijnen

Op voorraad

Snel Overzicht

Speciaal voor de Westerparkers: een vrolijk biologisch proefpakket met 1 mousserende, 2 witte en 3 rode wijnen van Bolomey Wijnimport, sponsor van Westerpark. Geen Westerparker? Geen punt, iedereen die hier blij van wordt mag bestellen :-)
€ 78,00
 
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

1. Vincent Carême Vouvray Brut 2018
Zeer complete "vrouwelijke" Brut. Harold Hamersma: "Maar weer een vergelijking met Champagne maken? Niet doen. Voor rond de vijftien euro bestaan deze niet eens. En de exemplaren die twee keer dat bedrag verlangen zijn nog niet de helft zo lekker als deze van Vincent Carême."

2. Le G de Château Guiraud 2017
Droge witte wijn van het bekende Sauternes-huis Guiraud, gerijpt op gebruikte vaten van de Sauternes. Intens door z’n lage rendementen, puur door de biologische werkwijze. De G is verleidelijk met een kruidige hint die z'n herkomst verraadt.

3. Fond Cyprès Cyprès de Toi Blanc 2020
Frisse meloen, perzik en vleugje citrus. Ongedwongen en vrolijk. De wijn is ongefilterd en heeft daardoor best wat body.

4. Clos Saint Fiacre Orléans rouge 2020
Ongefilterde 100% pinot meunier met zo min mogelijk sulfiet. Een officieuze vin naturel. Met een 'eigen' etiket van de hand van Max Kisman. Mag een beetje koel gedronken worden, deze ultieme Parijse bistrot-wijn.

5. Château Le Gardera 2017 Bordeaux
Dit gaat een blijver worden. Gevonden in 2019. Makkelijk en sappig en typisch Bordeaux maar dan de goede kant van Bordeaux. Niets stoffigs, geen ondergeschoffeld fruit, geen drogend hout. Maar vooral veel sap en lenigheid. Verrassend ook dat dit soort wijnen voor dit soort prijzen bestaan. Ja je moet wel even zoeken. (Maar dat doen we graag.)

6. Le Temps des Gitans rouge 2020
Vrolijke 100% carignan. Hamersma: "Opgewonden rode vruchtjes. Onvermoeibaar. Onverveelbaar. Koel drinken. Zelf feestvieren. En in schaterlachen uitbarsten als je de prijs ziet." Sluiten we ons bij aan..

Aanvullende Informatie

Drinken bij van alles, en ook bij de borrel
Drinkjaren nu en de komende paar jaar
Biologisch ja alle zes de wijnen :-)
Druivensoort(en) allerlei soorten in deze ene doos

Details

Bolomey Wijnimport is sponsor van Westerpark. Beide kinderen van David Bolomey spelen op Westerpark, en het is hoe dan ook een ontzettend leuke club. Met onze wijnimport richten we ons geheel en al op de bijzondere wijnen van Frankrijk. Veruit het meeste wat wij importeren is biologisch (of biodynamisch, of natuur), en zo zijn ook de wijnen in deze doos allemaal biologisch.

We leveren veel aan de horeca, maar ook aan de kritische particulier. Bestellingen worden thuis bezorgd, maar kunnen op afspraak ook ieder moment worden opgehaald in onze loods in Oud West. Dat is altijd leuk, een doosje van 6 kan ook op de fiets. Maar het is altijd verstandiger om met de bakfiets te komen :-)

Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon