Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Ramonet Chassagne-Montrachet 1er cru Morgeot 2014

Domaine Ramonet, Chassagne-Montrachet

Uitverkocht

Snel Overzicht

Chassage uit het boekje: stevig en vettig, maar ook fris en mineralig. Maar vooral ongegeneerd lekker.
€ 66,00
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: standaard (75 cl)

Aanvullende Informatie

Drinken bij Stevige, vette vis
Drinkjaren nu tot ongeveer 2024
Druivensoort(en) Chardonnay (100%)

Details

Domaine Ramonet is onbetwist het topdomein van Chassagne-Montrachet, en de wijnen zijn wereldwijd zeer gezocht. We prijzen ons gelukkig enkele van deze wijnen te kunnen aanbieden, de hoeveelheden zijn evenwel gering. We zouden het liefst alles zelf opdrinken;-)

Grootvader Pierre (alias Père) arriveerde rond 1930 in Chassagne, en begon met niets (hij kocht druiven om daar zelf wijn van te maken) om langzaam maar zeker het domein op te bouwen en het wijngaardbezit uit te bouwen. En hoe! Perceeltjes Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet werden aangekocht. André Ramonet zette het werk voort, en de wijnen begonnen een grote reputatie te verwerven. Noël en Jean-Claude zetten het domein voort in de traditie van hun vader en grootvader.

Ondanks de tegenwoordige sterrenstatus van het domein zijn de broers Noël en Jean-Claude wars van blabla en uiterlijk vertoon. Ze hebben een zekere reputatie vanwege horkerig gedrag tegenover wijnjournalisten en andere bezoekers. Bezoek staat -ondanks een afspraak- regelmatig voor een gesloten deur. De broers vertoeven nu eenmaal liever in de wijngaarden. Daar wordt dan ook de basis gelegd voor de vaak uitzonderlijke kwaliteit van hun wijnen.

Ook op het gebied van wijnmaken gaat het er bij de Ramonets onconventieel aan toe. Ze volgen geen vaste recepten en houden zich verre van oenologische kunstgrepen. De vinificatie gebeurt grotendeels op gevoel, op intuïtie. Niet zelden resulteert dit in ronduit briljante wijnen!

Informatie over het domein

Eigenaar Noël en Jean-Claude Ramonet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne