Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

René Mosse Moussamoussettes 2015 Vin de France

Agnes & René Mosse, Anjou

Op voorraad

Snel Overzicht

Eén en al vrolijkheid, deze pétillant naturel van grolleau gris, gamay en cabernet. Héél moeilijk om van af te blijven...
  • Prijs € 16,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 15,50 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rosé
  • Flesmaat: standaard (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Rank-frisse rosé bubbel, drinkt als water zo zuiver, super opwekkend, met klein rood fruit.

Rachel Signer in 9 Affordable Sparkling Bottles Better Than the Big-Name Champagnes, Vogue 21 december 2016: "The tiny hint of sweetness in this rosé pét-nat from one of my favorite winemaking families, in the Loire Valley, is so refreshing, and don’t worry, it’s not too sweet. When you need a sparkling wine to whet your appetite during meal prep, or just hanging out with family and friends on a winter afternoon, this one goes down so easy and puts a smile on everyone’s faces. The grapes in here are Grolleau Gris and Gamay, two red grapes that have just enough minerality to keep the wine lifted even though it’s off-dry. Try it with stinky blue cheese."

Aanvullende Informatie

Drinken bij aperitief, borrel, dessert en bij lekkere dorst
Drinkjaren nu tot ongeveer 2018 (maar waarom wachten?)
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) grolleau gris, gamay, cabernet

Details

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Een groot deel van de wijnen van Mosse gaat naar sterrenrestaurants en natuurlijke wijnbars en -bisto's in Frankrijk. Gelukkig is er nu ook wat voor de Nederlandse wijnliefhebber beschikbaar. Intense, overtuigende wijnen die het ontdekken meer dan waard zijn!

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Agnès & René Mosse
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne