Sylvain Morey Chassagne Montrachet rouge 2018

Sylvain Morey Chassagne Montrachet rouge 2018

Sylvain Morey
Van oude stokken in de wijngaarden Les Lambardes, Les Chambres en La Bressonne. Volle, robuuste wijn. Mooie zuren en lengte.

Uitverkocht

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Doosje van 6 flessen
Kleur Rood
Artikelnummer w04315

Sylvain Morey Chassagne Montrachet rouge 2018

Een spannend klein Bourgogne domein van 3 hectare. De wijnen van Sylvain zijn intens, opwekkend en verleidelijk. Sinds 1996 heeft "the very talented" (aldus Allen Meadows) Sylvain Morey zijn wijndomein in de Luberon, maar in 2014 kwam zijn geboortegrond weer in zicht toen zijn vader Jean-Marc besloot met pensioen te gaan. Vader verdeelde de wijngaarden tussen Sylvain en zijn zus Caroline (die getrouwd is met Pierre-Yves Colin, van het bekende domein). Sinds 2014 maken beiden onder eigen naam bijzondere Bourgognes. Veel maakt Sylvain niet en zijn wijnen kom je in Nederland niet of nauwelijks tegen. Zoals veel van onze producenten gaat Sylvain bij het wijnmaken terughoudend te werk. Vergisting is met eigen gisten, battonage blijft achterwege, de wijn wordt niet gefilterd en het gebruik van SO2 is heel beperkt. En het aandeel nieuw hout is gering.

Aanvullende informatie

Drinken bij gevogelte, steak tartare
Drinkjaren nu tot ongeveer 2028
Druivensoort(en) Pinot noir (100%)

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.