alles

Sorteer op
Isabelle et Bruno Perraud Le P'tit Poquelin 2022
Ultiem Beaujolais drinkplezier van Domaine des Côtes de la Molière. Inderdaad, genoemde naar toneelschrijver Poquelin Molière. Zie daar de naam van deze cuvée. En 'P'tit' staat voor een vroege botteling. Deze zit in tussen de 'gewone' Poquelin en de Brut de Cuve – die laatste wordt ook aangeduid als Beaujolais Nouveau. Volgt u het nog? Hoeft niet, het voornaamste is dat het lekker is.
Domaine Mosse Moussamoussettes 2022 magnum
Aanstekelijke pétillant naturel van grolleau, gamay en cabernet franc. Loop een essentiële wijnbar in Parijs binnen, en ze schenken Mosse. Schenk thuis een glas in voor uw geliefden, en u zult versteld staan hoe snel er moet worden bijgevuld. Vloeit als bergwater. Gevaarlijk makkelijk.
Domaine de l'R Chinon Le Canal des Grands Pièces 2020
"Le plaisir sans modération" zegt Frédéric Sigonneau over deze wijn. En Nicolaas Klei zegt: "het lekkerste exemplaar dat ik tot nu toe heb geproefd." Chinon op z'n vrolijkst! Biologisch, sappig en puur.
Champagne Amaury Beaufort De Quoi Te Mêles Tu? 2020
Samen met zijn vriend Loïc Naudinot maakt Amaury de cuvée "Waar bemoei jij je mee?" We hebben snel ingeslagen en durfden bijna geen vragen meer te stellen. Toch maar gedaan. De Quoi Te Mêles Tu? blijkt de naam van de 0,35 ha kleine wijngaard van Naudinot te zijn, in Neuville-sur-Seine. Die heet al zo sinds de Napoleontische tijd, en misschien zelfs al langer. Humor van weleer. Pinot Noir Brut Nature die tot aan de dégorgement van 9 november 2022 zo'n 2 jaar sur lattes heeft gerijpt.
€ 95,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend.
€ 95,00
Alice Beaufort Le Petit Beaufort Rosé Millésime 2014
Ja. Hors catégorie. Denk aan een gerijpte lichtrode pinot noir, een Bourgogne. Denk daar mousse bij. Aardbeien. Rook. Niet voor de faint of heart. Nee, voor de avontuurlijke drinker. Om goed bij te eten, met leuke vrienden. Deze los-uit-de-pols natuur Rosé Brut Nature vraagt tot de laatste slok om aandacht. Daagt uit. Kom maar op. Kom maar door.
Mas de Janiny Le Temps des Gitans Syrah Bag in Box 5L
Hoe glouglou kan een syrah zijn? Zo dus, zoals deze. Makkelijk, lekker, rond, fris, natuurlijk. Ideale wijn in alle opzichten. Ook nog eens super betaalbaar. Nicolaas Klei: "de huiswijn van mijn dromen."
€ 45,00
Mas de Janiny Le Tableau 2021
Nieuw in ons assortiment! We werken al jaren met Le Temps des Gitans en verder vroegen we eigenlijk nooit naar wat ze nog meer maken. Onterecht, want deze wijn is ook erg goed. Iets meer voor aan tafel dan de Gitans. Kruidig, donker fruit, sappig. Hamersma 9 voor Tableau 2021.
Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
Les Monts de Juchepie 2020
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.
Domaine Danjou-Banessy Estaca 2019
Jaarlijkse allocatie van 30 flessen. Carignan van 80 jaar oude stokken.
Domaine Vincent Carême Vouvray Clos de la Roche 2021
€ 31,00
Pierre Clair Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux 2020
De druiven voor deze cuvée komen van het Haut Côtes de Beaune plateau boven Volnay, een wijngaard van 0,7 hectare rode klei op een ondergrond van kalk. De stokken zijn op leeftijd: geplant in 1959, 1965 en 1986. Ook hier de pure, directe stijl van Pierre Clair, ongefilterd en ongeklaard, niet gechaptaliseerd, eigen gisten en enkel een mespuntje (10 mg/L) sulfiet voor de stabiliteit.
Pierre Clair Maranges Sur le Bois Sud 2020
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir Saint Martin 2020
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir l'Origine 2020
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Chardonnay Le Chat Blanc 2020
Eigenzinnige natuurlijke chardonnay van een uiterst kunstig wijnmaker. Spannend, droogrijk en loepzuiver. Verschillende knoppen induwend, dat is: never a dull sip. Sip word je er bepaald niet van, van deze wijn. Integendeel zouden we zeggen, als verkopers van deze wijn.
Le C des Carmes Haut-Brion 2019
Tweede wijn van Carmes Haut-Brion, buurman van Haut-Brion. Klein domein met een zonder overdrijven waanzinnige winery die ontworpen is door Philip Stark. Alles straalt hier ambitie uit. De wijnen zijn stevig, overtuigend, intens, en tegelijk ongeforceerd. Whole custer fermentation, bijzonder voor Bordeaux. Maar wat overigens ook gebeurt bij persoonlijke favoriet Clos du Jaugueyron, sedert jaren reeds. Mits goed gedaan geeft het structuur zonder hardheid, en zeer expressief fruit. De Carmes staat als een huis, grote aanrader maar slechts beperkt beschikbaar, en de "C" is ook niet te missen. Ze zijn zeer goed bezig daar!
Frédéric Cossard Les en Hauts Chiroubles 2020
Chiroubles is van deze Beaujolais de meest elegante. Rank, lenig en fijn. Zonder gepolijst te zijn, want dat zijn de Cossards niet. Wijngaard is hooggelegen en stijl, met graniet in de bodem. Terroir dat frisheid geeft in de wijn. De stokken zijn zo'n 100 jaar, het rendement dus laag, wat de wijn intensiteit en diepte geeft. Whole cluster fermentation, waarna 9 maanden rijping op eivormig beton.
Frédéric Cossard Les en Hauts Zapoï 2020
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
Frédéric Cossard Version Sud 2021
Deze zuidelijke grenache van Bourgogne-legende Fréderic Cossard had na het transport naar Amsterdam even tijd nodig om op adem te komen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft de wijn spanning en energie. Fruit en kruidigheid gaan hand in hand. Sappig en met veel zuren, met in de afdronk fiks wat laurier. Licht gekoeld en met grote slokken drinken, liefst op zo'n zalige, zonnige voorjaarsdag.
Domaine Lalande Les Frères H. 2020
Toen we Albert begin van de eeuw leerden kennen op zijn fijne Lalande in de Périgord werd er voorzichtig (bij het drinken van een eenvoudige Dordogne) gedacht over de aanplant van wijngaarden, over het maken van wijn in de 18e eeuwse kelder onder het huis. Nu 15 jaar verder: de wijn is een feit. En hoe! Dordogne op z'n mooist, op houten vaten gerijpt, rond-sappig en zeer drinkbaar.
Hervé Villemade, Romorantin Les Acacias 2019 Cour-Cheverny
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Les Acacias 2020
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Cour-Cheverny 2021
Een 100% romorantin. Dit jaar geen Châtaigniers en Acacias, met de voorjaarsvorst was het zo'n ingewikkeld jaar in de Loire dat Villemade besloot om maar één romorantin te maken, de basis-cuvée Cour-Cheverny. Gewoon de naam van de appellation. En als een wijn de deze appellation heeft dan moet het ook romorantin zijn. Dus geen twijfel. Volgend jaar vast weer meer cuvées.
Château Margaux 2006
De Grand Vin beslaat zo'n 40% van de productie. Van de Premiers Grands Crus is dit de meest delicate, aromatische, en soms wordt de vergelijking gemaakt met hoge Bourgogne, meer specifiek Le Musigny.
€ 720,00
Château Ausone 2020
Met slechts 7 hectare is Ausone verreweg het kleinste domein van alle Premier Crus, dat maakt dat deze iconische Saint Emilion schaars is. De wijn zit vol met rijk, donker fruit, verpakt in zachte tannines. Is goed op dronk.
€ 675,00
Champagne Emmanuel Brochet Le Mont Benoit
Gin!
€ 140,00
Château Puygueraud 2016
Naast de grote jongens zoeken we graag naar wijnen die ons doen versteld staan als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Jane Anson: "A stunning wine leaps out of the glass." Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Puygueraud maakt blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
Château Poujeaux
Weinig Bordeaux's op dit prijsniveau die zo vaak verrassen als Poujeaux. De wijn wedijvert met gemak met chique cru classé's uit de bekendere appellations. Geweldige modern classic voor een vriendelijk bedrag. Ons Poujeaux hoogtepunt was in 2018 toen we een springlevende 1928 af-château dronken. Dag erna de 1982 en ook dat was een feest.
Château le Gardera 2019
Een blijver, gevonden in 2019. Makkelijk en sappig en typisch Bordeaux maar dan de goede kant van Bordeaux. Niets stoffigs, geen ondergeschoffeld fruit, geen drogend hout. Maar vooral veel sap en lenigheid. Verrassend ook dat dit soort wijnen voor dit soort prijzen bestaan. Ja je moet wel even zoeken. Doen we graag.
Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
Champagne van 18 jaar oud? In het geval van Beaufort geen probleem, deze Millésime uit 2005 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
€ 88,00
Armand Heitz Mazis-Chambertin Grand Cru 2020
 
€ 390,00
Armand Heitz Echézeaux Grand Cru 2020
 
€ 500,00
Armand Heitz Corton Grand Cru 2019
 
€ 176,00
Armand Heitz Pommard 1er Cru Les Rugiens 2020
0,43 ha in de grand cru van Pommard, deel Rugiens-Hauts. Aanplant 1974, 1975 & 1994.
€ 126,00
Armand Heitz Pommard 1er Cru Pezerolles 2020
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983.
€ 98,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot rouge 2020
0,30 ha van Francemont, centraal naast Tête du Clos. Aanplant 1964.
€ 76,00
Armand Heitz Gevrey-Chambertin Les Corvées 2020
Deze wijn mag nog heel even liggen. Kan over 2-3 jaar geopend worden. Krachtig, maar ook verleidelijk. 14 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
Armand Heitz Pommard Les Vaumuriens 2020
0,15 ha hoog op de helling van de wijngaarden Vaumuriens en En Boeuf, stenig terroir leidend tot een pinot met mineraliteit en frisheid. Aanplant 1964.
Armand Heitz Juliénas 2020
6 ha recent gekocht van Domaine La Combe Vineuse. Deze Juliénas komt van de wijngaarden Mont Rouge, Le Tour, Le Plat, En Broussaud, La Garenne, La Fargette en En Besset. 100% gamay.
Armand Heitz Corton Charlemagne Grand Cru 2018
 
€ 275,00
Armand Heitz Meursault 1er Cru Perrières 2020
 
€ 176,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Chenevottes 2020
 
€ 110,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Maltroie 2020
0,71 ha Armand's achtertuin, akkers Les Places en Ez Crets. Visitekaartje van Heitz. Aanplant 1973, 2003 en 2016.
€ 110,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Morgeot 2020
 
€ 110,00
Armand Heitz Meursault 2019
Zorgvuldige blend van verschillende wijngaarden met kalkrijke mergel en veel klei. 11 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
€ 76,00
Château Langoa-Barton 2019 magnum
Kracht zonder onnodig lawaai te maken. Volrijp jaar. Waar de wijn aanvankelijk veel fruit laat zien, eindigt ie mineralig, en lang. Evenwichtig, en klaar voor vele jaren rijping. De structuur is fijn, stevig zonder hardheid, met kietelende tannines, die zich straks, op leeftijd, nog vriendelijker zullen gaan gedragen dan ze nu al doen. Een aanrader.
€ 350,00
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2020
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2020 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
Domaine des Buis Un Phare dans la Tempête 2021
Vrolijke optocht van bijzondere druiven: Fer Servadou, Cabernet Franc, Jurançon Noir, Négret de Banhars en Mouyssaguès. Pauline stopt ze allemaal in een fles, en het is fijn dat ze dat doet. Sappig, kruidig, rozenbottel, droog, zonnig. En lekker licht! In de Parijse horeca onaansleepbaar, hier gewoon online bestelbaar.