Complémen'terre, Muscadet - Loire

Sorteer op
Complémen'terre Muscadet Le Mortier Gobin 2020
Ook deze Muscadet is 100% Melon de Bourgogne, hier afkomstig van orthogneiss, een soort graniet. Dat levert in dit geval een wat rijpere stijl wijn op. Tropisch fruit, denk: mango, lychee, ananas op het strand aan de Baie de Quiberon met de zee op loopafstand voor de nodige verkoeling. Zonnig maar verkwikkend. Schenk nog maar een keer in.
Complémen'terre Muscadet NoLem 2021
De enige wijn van Marion en Manuel die houtrijping heeft gehad. Acht maanden om precies te zijn. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 30 jaar oude stokken die met de wortels in kalkhoudende zandsteen staan. De wijn is wat zachter dan je van Muscadet gewend bent, maar wel met de frisse directheid die de streek kenmerkt. Gekonfijte citrus, romigheid en geel fruit domineren.
Complémen'terre Muscadet Tribute 2020

'Witte Graves!', Riepen David en Jan Kasimir in koor, toen we Tribute voor het eerst proefden. En verrek, deze Muscadet, 100% Melon de Bourgogne van kalkhoudende zandsteen die vervolgens twee jaar sur lie heeft gelegen, heeft echt wat weg van de grote witte wijnen die deze appellatie voortbrengt. 'Is dat dan niet saai?' horen we de avontuurlijke wijndrinker denken? Absoluut niet! Verwacht een verleidelijke, iets tropische neus met de zuren en mineraliteit van Muscadet en je hebt iets ontzettend spannends te pakken. 

Uitverkocht

3 items

per pagina