meer

Gabriel Glas, boeken en vins étrangers

Twaalf jaar lang verkochten we alleen maar wijn. Alleen maar Franse wijn zelfs. En toen deed zich de mogelijkheid voor om het geweldige boek Inside Bordeaux van Jane Anson te verkopen. We gaan nu niet bedenken wat leuker is: wijn drinken of lezen, we doen het gewoon allebei. En omdat het fijn is om wijn uit een goed glas te drinken (een heel goed zelfs) verkopen we nu ook een bijzonder glas: het Gabriel-Glas. Proost.
Sorteer op
Gabriel-Glas Alpha Wine Decanter Gold Edition
De wijnkaraf Alpha valt op door zijn elegant ontworpen eenvoud. Vorm volgt functie. De lange gebogen vorm maakt makkelijk inschenken mogelijk zonder over de gast heen te hoeven reiken. Handig voor restaurants dus. Tegelijkertijd past de karaf gewoon in de deur van de ijskast. De nano-coating in de slanke schenkhals zorgt voor druppelvrij schenken, want dat wil je sowieso. Enfin, net zoals bij de glazen is er goed nagedacht over deze karaf. Hoe dan ook een blikvanger op tafel.
€ 150,00
Quilceda Creek Columbia Valley Cabernet Sauvignon 2016
Washington State, de bloedmooie Pacific Northwest van de VS. In Snohomish wordt deze grootse Cabernet Sauvignon gemaakt, nabij Seattle waar David in de 90's een tijdje woonde. De wijngaarden liggen in het zuiden van Washington aan de droge oostkant van de Cascades: Galitzine, Wallula en Palengat, in de AVA's Red Mountain en Horse Heaven Hills.
€ 250,00
Quilceda Creek Columbia Valley Cabernet Sauvignon 2015
De iconische Cabernet Sauvignon van Quilceda Creek wordt gemaakt in Snohomish, bij Seattle, waar David ooit even woonde. Hij blindproefde onlangs de 2006 als piraat tussen top Bordeaux's. Dacht aan een grote Pomerol en wist niet wat ie zag toen deze wijn onthuld werd. Fascinatie leidde tot contact met Seattle, en tot inkoop. Omdat het kan, en leuk is.
€ 250,00
Nicolaas Klei, Wijnwijs van A tot Z
Het gebeurde in 1999, lezend in het cadeau gekregen boek Over de Tong van Nicolaas Klei: het wijnvirus sloeg genadeloos toe. Carrière-omgooiend. Uiteindelijk zelfs resulterend in de start van Bolomey Wijnimport. Vanzelfsprekend mag dit nieuwe naslagwerk van Nicolaas Klei – de Gerard Reve onder de wijnschrijvers – hier niet ontbreken. Geen verzendkosten.
€ 25,00
Jasper Morris Inside Burgundy
Jasper Morris' compleet vernieuwde en flink uitgebreide tweede versie van het onmisbare Inside Burgundy. Vuistdik met 800 pagina's en 45 gedetailleerde kaarten, in kleur uiteraard. Voor de wijnliefhebber een bijkans niet te missen naslagwerk.
€ 79,00
Favorit bistro wijnglas doosje van 6
Favorit bistro wijnglazen 26 cl veel gebruikt voor natuurwijn
€ 30,00
Gabriel-Glas Standard Edition doosje van 2
De machinaal gemaakte variant, doosje van 2. We vonden dit zo'n verrassend glas dat we besloten het te gaan verkopen. De licht conische vorm concentreert de geur waardoor de wijn open overkomt. Een all-round kristallen glas geschikt voor alle soorten wijn. En het voelt ook fijn aan, elegant maar niet fragiel. Met dit glas uit Oostenrijk komt een wijn echt goed tot z'n recht.
€ 40,00
Gabriel-Glas Gold Edition doosje van 2
De mondgeblazen variant, doosje van 2. We vonden dit zo'n verrassend glas dat we besloten het te gaan verkopen. De licht conische vorm concentreert de geur waardoor de wijn open overkomt. Een all-round kristallen glas geschikt voor alle soorten wijn. En het voelt ook fijn aan, elegant maar niet fragiel. Met dit glas uit Oostenrijk komt een wijn echt goed tot z'n recht.

€ 100,00
Jane Anson Inside Bordeaux
Het nieuwe standaardwerk over Bordeaux is een must-have voor de Bordeaux-liefhebber. Anson neemt de terroirs als startpunt, met geweldige kaarten. Van daaruit legt zij de link naar de wijnen die we kennen. Of nog niet kennen.
€ 70,00

9 items

per pagina