Loire

Loire

Sorteer op
  • Domaine Mosse Moussamoussettes 2024
    Aanstekelijke pétillant naturel van grolleau, gamay en cabernet franc. Loop een essentiële wijnbar in Parijs binnen, en ze schenken Mosse. Schenk thuis een glas in voor uw geliefden, en u zult versteld staan hoe snel er moet worden bijgevuld. Vloeit als bergwater. Gevaarlijk makkelijk.
  • Domaine Mosse Bangarang 2024
    Licht rood van cabernet franc, grolleau and gamay. Kersjes van de gamay, bloemetjes van de cab franc en een pepertje van de grolleau. Zet je fles even in de koelkast, stoel buiten, boekje erbij, fles open, glas eronder, zon aan en gaan.
  • Domaine Mosse Rosé Apéritivo Vermouth 2022
    Vermout Rosé Apérativo van domaine Mosse is binnen. PRECIES op tijd voor een glas in de zon met of zonder ijs met een sinaasappelschil. Een Cabernet Franc rosé versterkt met brandy die gedestilleerd is op de lie van Chenin Blanc. Daarna geinfuseerd met szechuanpeper, kina, steranijs, boekweit, cacao nibs, citrusvruchten en absint.
    € 24,00
  • Hervé Villemade Montcrochet 2022 magnum
    Was een zomerhit bij Glouglou en dat terwijl Montcrochet niet eens heel ruig is. De wijn is vooral ontspannen en zacht van aard. Gebruikt het glas ongevraagd als hangmat. Doe de wijn daarom een plezier en neem een wat groter, breder glas. Ligt beter. Een kwart van de blend komt van de uiterst obscure druif Sauvignon Rose, zonder accent aigu.
  • Domaine Mosse Davids 2022 magnum
  • Domaine Mosse Davids 2022
  • Julie & Toby Bainbridge Suki Suki 2024
    Cabernet Franc rosé met een knipoog naar Duitse Kabinett: licht, sappig en speels met een klein zoetje in de afdronk. Fris rood fruit, levendige zuren en een doordrinkbaarheid waar je blij van wordt.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini rouge 2023
    Drinkt zalig. Gemaakt van grolleau, syrah, en cabernet franc. De ‘nieuwkomer’ in de mix is de Syrah. Normaal vind je die vooral terug in de zuidelijke Rhone waar de zon wat meer schijnt. Het klimaat wordt steeds meer een uitdaging voor wijnmakers maar het biedt ook kansen Syrah in de Loire. Syrah zorgt voor een beetje extra structuur in de wijn, een vleugje zwarte olijf en een beetje pit. Zwart fruit, sappig, niet te rijp en zeker niet te groen. In balans.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini blanc 2023
    2023 was een moeilijk jaar voor de Hodgsons, het was warm en nat. Een feest voor de schimmels maar niet voor de druiven. Daarom besloten Mai en Kenji om de druiven voor Faia 2022 en Faia 2023 bij elkaar te voegen. Het eerste deel gerijpt op houten vaten en het tweede op amforen. Een gouden huwelijk met een geheel bijpassend label, speciaal voor deze editie.
  • Hervé Villemade Gamay 2020
    Denk aan Villemade, wat ze kunnen, en denk aan Gamay, wat het kan zijn. Of wat je wil dat het is. Je krijgt precies wat je denkt: een super sappige Gamay met bijna knapperig fruit, top gemaakt en harmonieus, glouglou maar toch ook neigend naar grote-mensen-wijn want het heeft ook wel stevigheid. Meer dan de Bovin. Lkkr!
  • Domaine Vincent Carême Vouvray sec 2023
    Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
    € 21,00
  • Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2023
    De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
  • Le Paradis de Juchepie 2020
  • L'Enclos de Juchepie 2019
    Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.
  • Hervé Villemade La Bodice 2022 magnum
    La Bodice 2022
  • Hervé Villemade La Bodice 2022
    Het leuke van wijnimporteur zijn is dat je af en toe kan zeggen: 'goh wat lekker, doet u maar een pallet'. Bodice '22 was zo'n wijn. Er zit nogal veel sauvignon blanc in, maar de sommeliers, die meestal toch goed kunnen proeven, zijn steevast verbaasd over. De neus is spannend tropisch, met een soort van koele mist van kruidigheid en comfort. Klinkt misschien wat zweverig maar geloof ons: steengoed wijn.
  • Domaine de l'R Cinq Elements
    Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan.
  • Le Paradis de Juchepie 2019
  • Les Monts de Juchepie 2022
  • Les Churelles de Juchepie 2021
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Hervé Villemade Les Acacias 2014 magnum
    Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar op het domaine gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
    € 95,00
  • Hervé Villemade Montcrochet 2022
    Was een zomerhit bij Glouglou en dat terwijl Montcrochet niet eens heel ruig is. De wijn is vooral ontspannen en zacht van aard. Gebruikt het glas ongevraagd als hangmat. Doe de wijn daarom een plezier en neem een wat groter, breder glas. Ligt beter. Een kwart van de blend komt van de uiterst obscure druif Sauvignon Rose, zonder accent aigu.
  • Domaine de l'R Chinon Le Canal des Grands Pièces 2020
    "Le plaisir sans modération" zegt Frédéric Sigonneau over deze wijn. En Nicolaas Klei zegt: "het lekkerste exemplaar dat ik tot nu toe heb geproefd." Chinon op z'n vrolijkst! Biologisch, sappig en puur.
  • Complémen'terre Muscadet NoLem 2022
    De enige wijn van Marion en Manuel die houtrijping heeft gehad. Acht maanden om precies te zijn. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 30 jaar oude stokken die met de wortels in kalkhoudende zandsteen staan. De wijn is wat zachter dan je van Muscadet gewend bent, maar wel met de frisse directheid die de streek kenmerkt. Gekonfijte citrus, romigheid en geel fruit domineren.
  • Complémen'terre Muscadet Croix Moriceau 2023
    Croix Moriceau is het instapmodel van Complemen'terre. De Melon de Bourgogne-druiven waar deze wijn van is gemaakt groeien op orthogneiss, een vulkanisch metamorf gesteente, kenmerkend voor de regio. Het brengt het beste wat Muscadet te bieden heeft in de wijn naar boven: frisse zuren, sprankelende mineraliteit en precies voldoende rijpheid.
  • Julie & Toby Bainbridge Pas de Bourrée 2023
    Superfrisse, levendige puur-natuur-grolleau gris van jonge stokken. Zeldzaam in de regio, wordt meestal rosé van gemaakt. Een kruidige stijl die heerlijk is bij het eten.  Geen houtrijping. Fijne doordrinkzuren. Smaakpapillen slaan op hol! Let op: serieus ongefilterd!
  • Julie & Toby Bainbridge Cuveé Crush 2021 3L BiB
    Crush is het kleine broertje van de ook al lichte Rouge aux Lèvres, beide Anjou groslots van Toby Bainbridge. Crush is super fris met lekkere zuren. Crush on Toby!
    € 32,00
  • Julie & Toby Bainbridge Rosé l'Acrobat Vin de France 2021
    Uiterst plezante grolleau-rosé die als geroepen komt bij een borrel met goede vrienden en een grote plank charcuterie. Geen terrasslobbertje maar Echte Wijn. A la vôtre!
  • Julie & Toby Bainbridge Les Jongleurs 2023
    Superfrisse, levendige puur-natuur-chenin blanc van 60 jaar oude stokken. Geen houtrijping. Fijne doordrinkzuren. Smaakpapillen slaan op hol!
  • Orléans rouge Cuvée Non Filtré
    Eerst vond Hubert het maar een wild plan, maar we kregen hem mee: een eigen ongefilterde 100% pinot meunier met zo min mogelijk sulfiet. Een officieuze vin naturel. Met een 'eigen' etiket van de hand van Max Kisman. Mag een beetje koel gedronken worden, deze ultieme Parijse bistrot-wijn.
  • Hervé Villemade Cheverny Blanc 2023
    Dat Hervé Villemade een groot wijnmaker is merk je omdat hij eigenlijk nooit miskleunt. Zet z'n range op rij en het is allemaal goed. Of heel goed. Vlaggenschepen zijn zijn romorantins. Dit is zijn basis-wit, ter plaatse altijd gemaakt van sauvignon én chardonnay.
  • Domaine Mosse Bonnes Blanches 2022 magnum
  • Hervé Villemade Les Acacias 2014
    Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar op het domaine gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
  • Hervé Villemade Sauvignon 2023
    Baf! Raak. We zochten een gave sauvignon, en we vonden er een. Dit is delicaat, natuurlijk en zacht, wel sauvignon maar niet zo in-your-face, helemaal goed. En dat voor deze prijs.
  • Domaine Mosse Bangarang 2023
    Licht rood van cabernet franc, grolleau and gamay. Kersjes van de gamay, bloemetjes van de cab franc en een pepertje van de grolleau. Zet je fles even in de koelkast, stoel buiten, boekje erbij, fles open, glas eronder, zon aan en gaan.
  • Domaine Mosse Magic of Ju-Ju 2023
    Intense, spatzuivere (bio-dynamische) blend van chenin blanc en sauvignon blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren.
  • Jean François Mérieau Touraine Sauvignon L'Arpent Vaudons 2021
    Top allround sauvignon. Laat menig Sancerre huilend in de kou staan. Dit is compleet, zacht, langer dan verwacht, en ligt ontspannen in het glas. Schenk 'm ook aan sauvignon-haters, als ze eerlijk zijn zeggen ze dan "Goh, wat verrassend!" (En als het sauvignon-haten een ego-ding is zullen ze dat alleen maar denken).
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Clos de la Roche 2022
    € 32,00
  • Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2020
    Vrolijk stemmende alsook vrolijk gestemde danseres van grolleau en cabernet franc. 50% direct geperst, 50% rosé de saignée. Dégorgement na 15 maanden. Rank, droog, fris. En loepzuiver, dit is de kracht van eenvoud. Hamersma 9- Over jaargang 2020).
  • Domaine Mosse Arena 2022
    De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
  • Domaine Mosse Bonnes Blanches 2022
  • Domaine Mosse Le Rouchefer 2022
    Weelderig en uitbundig, rijk en complex. Off dry. Zacht. Niet te koud drinken, en in grote glazen. Van speciaal terroir met een ondergrond van leisteen. Lage rendementen (20 hl/ha).
  • Domaine Mosse La Joute 2020
    Blend van chenin blanc en chardonnay. Van terroir kleiïg terroir met quarts, en dat op een fundament van leisteen. Traag worden de druiven geperst en het sap loop direct de barrique in. Daar vindt de vergisting plaats, met eigen gisten uiteraard, dat hoeven we eigenlijk niet te vermelden. De 'malo' volgt vanzelf. Acht maanden rust de wijn, er wordt in die tijd niets mee gedaan.
  • Domaine de l'R Chinon Les Folies du Noyer Vert 2019
    Over deze wijn hebben we het nog dagen gehad met elkaar. Naast de vrolijke Canal en de soepele Cinq Elements zet Frédéric met deze Folies een volwassen Chinon op tafel. Doet eerst denken aan Bordeaux (à la Jaugueyron) maar laat dan steeds meer z'n cabernet franc kanten zien. Dit heeft alles waar een Chinon-fan blij van wordt, ook de structuur, maar hoekig kun je 'm niet noemen, en de wijn leeft enorm. Voor nu, maar dit heeft nog velen jaren voor zich. Top eetwijn, om blij van te worden.
  • Les Churelles de Juchepie 2020
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Domaine Mosse Le Jazz et la Java 2022 magnum
  • Hervé Villemade Cheverny Blanc 2022 magnum
    Basis-wit van Hervé Villemade, wat ons betreft de koning van (Cour-)Cheverny. De Cheverny blanc biedt - in magnum dubbel zoveel - een kijkje in zijn keuken. Helder en fris sap, verleidelijke doordrinkbaarheid en tomeloze energie. En dan ook nog voor een overzichtelijke prijs.
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2022
    Rijke Vouvray (van 70 jaar oude stokken) die groeit in het glas, bloeit bij het contact met zuurstof. Bijna droog, en die delicate molligheid combineert mooi met de zuren in deze wijn. Gastronomisch? Wat heet. De 2022 kan open, maar deze intense chenin zal de komende jaren nog groeien.

Items 1-50 van 74