Loire

Loire

Sorteer op
  • Hervé Villemade La Bodice 2022
    Het leuke van wijnimporteur zijn is dat je af en toe kan zeggen: 'goh wat lekker, doet u maar een pallet'. Bodice '22 was zo'n wijn, nu door naar het volgende jaar. Er zit nogal veel sauvignon blanc in, maar de sommeliers, die meestal toch goed kunnen proeven, zijn steevast verbaasd over. De neus is spannend tropisch, met een soort van koele mist van kruidigheid en comfort. Klinkt misschien wat zweverig maar geloof ons: steengoede wijn.
  • Hervé Villemade Rouge Nouveau Quoi de Neuf 2025
    Gulzige vin de soif. Op de fles de aanwijzing À BOIRE D'UNE TRAITE. Villemade heeft 'm daarom in een literfles gestopt, verstandig. Vriendenwijn. Top bij een biggetje, bij dat jonge lillende vet, gemarineerd en daarna zacht en vlijtig geroosterd boven een vuurtje berkenhout. Zorg voor een tweede fles.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Domaine Stéphane Bonjean AOC Côtes d’Auvergne Châteaugay Gabin 2021
    Deze robijnrode cuvée komt uit de AOC Côtes d’Auvergne Châteaugay in het vulkanische hart van de Auvergne, waar oude stokken diep geworteld staan in basalt- en pépéritebodems. Deze wijn is vriendelijk en vlot: soepel fruit, zachte tannines en een aangename frisheid en karakter. De afdronk is redelijk lang, met het fruit opnieuw centraal en een lichte mineraliteit en aardse ondertoon die herinnert aan het terroir.

    € 19,00
  • Domaine Stéphane Bonjean AOC Côtes d’Auvergne Châteaugay Brin d'Amour 2020
    Deze robijnrode cuvée komt uit de AOC Côtes d’Auvergne Châteaugay in het vulkanische hart van de Auvergne, waar oude stokken diep geworteld staan in basalt- en pépéritebodems. Rijping op de fijne gist in cuves gedurende anderhalf jaar, zonder sulfieten. Vervolgens tweeënhalf jaar in eiken vaten, eveneens zonder sulfieten, in een in lava uitgehouwen kelder. Levendig en harmonieus.

    € 21,50
  • Domaine Stéphane Bonjean AOC Côtes d’Auvergne Châteaugay Blanc Les Palles 2022

    Uit de kalk- en vulkanische bodem van de heuvels rond Blanzat en Châteaugay komt deze elegante witte wijn. Deze 100% Chardonnay is ongeveer 14 maanden opgevoed in eiken vaten uit de Forêt de Tronçais. Deze wijn past erg goed bij een landelijk diner.

    € 23,00
  • Domaine Mosse Bang Nouveau 2025
    Ultralicht sap van grolleau gris, muscat en merlot. En ultra lekker voor wie van licht fris rood houdt. De eerste wijn van het jaar 2025.
  • Domaine de l'R Cinq Elements
    Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan.
  • Domaine de l'R Chinon Le Canal des Grands Pièces 2020
    "Le plaisir sans modération" zegt Frédéric Sigonneau over deze wijn. En wijlen Nicolaas Klei meende: "het lekkerste exemplaar dat ik tot nu toe heb geproefd." Chinon op z'n vrolijkst. Biologisch, sappig en puur. Zo zien er het heel graag.
    € 15,00
  • Domaine Mosse Bisou 2023
    Sinds de 2 zonen van René en Agnes Mosse, Joseph en Sylvestre het wijnmaken langzamerhand aan het overnemen zijn, is er een kleine stijlverandering merkbaar. Waar het rood vroeger vol en krachtig was, is het nu eerder licht en soepel. Het fruit is nog steeds geweldig, daar is gelukkig niets aan veranderd maar nu licht-rood steeds meer (terug) in de mode komt is het een logische zet. In cuvée Bisou is deze verandering goed merkbaar. Heerlijk doordrinksap waarin veel te beleven is.
    JKvW
  • Domaine Mosse Magic of Ju-Ju 2024
    Intense, spatzuivere (bio-dynamische) blend van chenin blanc en sauvignon blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren.
  • Domaine Mosse Arena 2023
    De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
  • Domaine Mosse Bonnes Blanches 2023
    Pure Chenin-energie: levendig, zilt, licht wild en onweerstaanbaar sappig. Het fruit knettert bijna, zo fris. De wijn blijft toegankelijk, ook met zijn natuurrandje. Bonnes Blanches past goed bij een feestje, want het is zelf ook gewoon een feestje.
  • Domaine Mosse La Joute 2020
    Blend van chenin blanc en chardonnay. Van terroir kleiïg terroir met quarts, en dat op een fundament van leisteen. Traag worden de druiven geperst en het sap loop direct de barrique in. Daar vindt de vergisting plaats, met eigen gisten uiteraard, dat hoeven we eigenlijk niet te vermelden. De 'malo' volgt vanzelf. Acht maanden rust de wijn, er wordt in die tijd niets mee gedaan.
  • Domaine Mosse Chenin 2024
    Intense, spatzuivere (bio-dynamische) chenin blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren.
  • Hervé Villemade Les Ardilles 2022
    Liefhebbers van de Jura: eat your heart out! Zowel in kleur als geur doet deze wijn denken aan poulsard uit deze streek: heel licht transparant rood, wilde cranberries en frambozen in de neus. In de mond lijkt hij meer op voorgaande jaren, klasse pinot met vrolijke rand van de gamay. Elegante landelijkheid. Rijp en fris. Super puur en drinkbaar.
  • Hervé Villemade Sauvignon 2024
    Baf! Raak. We zochten een gave sauvignon, en we vonden er een. Dit is delicaat, natuurlijk en zacht, wel sauvignon maar niet zo in-your-face, helemaal goed. En dat voor deze prijs.
  • Domaine Caroline Bain Contre Coeur 2023
    Een plantje dat je meteen opmerkt: deze cuvée is speels, bruisend van energie en net eigenwijs genoeg om je nieuwsgierig te maken. Het fruit is helder en zuiver, met een frivole spanning die het glas levend houdt zonder te overdrijven. Je proeft dat Caroline Bain haar eigen pad volgt — licht, karaktervol en heerlijk ongekunsteld. Voor iedereen die het liefst nét buiten de lijntjes drinkt.
    In bestelling
  • Domaine Caroline Bain Coeur Vaillant 2022
    Een wijn met een open hart: sappig, uitnodigend en vol jeugdige energie. Het fruit is puur en helder, alsof het rechtstreeks uit de pers kruipt. Een vleugje kruidigheid geeft het glas net wat extra diepgang. Ideaal voor avonden met goed gezelschap.
    In bestelling
  • Domaine Caroline Bain Coeur Vaillant 2020
    Een wijn met een open hart: sappig, uitnodigend; de 2020 toont meer rust en volwassenheid met rondeur die zich meteen laat voelen. Het fruit is nog steeds speels maar iets meer ingetogen. Een zachte structuur draagt de wijn soepel naar een mooie, warme finale. Een charmante cuvée met een tikje ernst.
    In bestelling
  • Orléans blanc Cuvée Non Filtré
    Het pure Chardonnay fruit zonder houtrijping. "Strak en slank als een fraaie chablis, maar dan betaalbaar". Behalve ongefilterd is ook deze cuvée ook met zo min mogelijk sulfiet gemaakt. Resultaat: nog lekkerder dan ie al was! Xavier Auerbach: "Dangerously drinkable. Excellent value."
  • Orléans rouge Cuvée Non Filtré
    Eerst vond Hubert het maar een wild plan, maar we kregen hem mee: een eigen ongefilterde 100% pinot meunier met zo min mogelijk sulfiet. Een officieuze vin naturel. Met een 'eigen' etiket van de hand van Max Kisman. Mag een beetje koel gedronken worden, deze ultieme Parijse bistrot-wijn.
  • Hervé Villemade Bovin rouge 2024 1L
    Gulzige vin de soif. Op de fles de aanwijzing À BOIRE D'UNE TRAITE. Villemade heeft 'm daarom in een literfles gestopt, verstandig. Vriendenwijn. Top bij een biggetje, bij dat jonge lillende vet, gemarineerd en daarna zacht en vlijtig geroosterd boven een vuurtje berkenhout. Zorg voor een tweede fles.
  • Hervé Villemade Les Acacias 2022
    Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
  • Domaine Mosse Bangarang 2024
    Licht rood van cabernet franc, grolleau and gamay. Kersjes van de gamay, bloemetjes van de cab franc en een pepertje van de grolleau. Zet je fles even in de koelkast, stoel buiten, boekje erbij, fles open, glas eronder, zon aan en gaan.
  • Domaine Mosse Rosé Apéritivo Vermouth 2022
    Vermout Rosé Apérativo van domaine Mosse is binnen. PRECIES op tijd voor een glas in de zon met of zonder ijs met een sinaasappelschil. Een Cabernet Franc rosé versterkt met brandy die gedestilleerd is op de lie van Chenin Blanc. Daarna geinfuseerd met szechuanpeper, kina, steranijs, boekweit, cacao nibs, citrusvruchten en absint.
    € 24,00
  • Hervé Villemade Montcrochet 2022 magnum
    Was een zomerhit bij Glouglou en dat terwijl Montcrochet niet eens heel ruig is. De wijn is vooral ontspannen en zacht van aard. Gebruikt het glas ongevraagd als hangmat. Doe de wijn daarom een plezier en neem een wat groter, breder glas. Ligt beter. Een kwart van de blend komt van de uiterst obscure druif Sauvignon Rose, zonder accent aigu.
  • Domaine Mosse Davids 2022 magnum
    Een natuurwijn met inhoud: puur sap met wilde randjes dat precisie uitstraalt. Rijpe appel, zacht kruid en een "oranje-wijn-textuur" maken ‘m toegankelijk en karaktervol. Je voelt de zorg van Mosse: biologisch, eerlijk, zonder fratsen. Een wijn die zowel solo als aan tafel soepel zijn plek vindt.
  • Domaine Mosse Davids 2022
    Een natuurwijn met inhoud: puur sap met wilde randjes dat precisie uitstraalt. Rijpe appel, zacht kruid en een "oranje-wijn-textuur" maken ‘m toegankelijk en karaktervol. Je voelt de zorg van Mosse: biologisch, eerlijk, zonder fratsen. Een wijn die zowel solo als aan tafel soepel zijn plek vindt.
  • Julie & Toby Bainbridge Suki Suki 2024
    Cabernet Franc rosé met een knipoog naar Duitse Kabinett: licht, sappig en speels met een klein zoetje in de afdronk. Fris rood fruit, levendige zuren en een doordrinkbaarheid waar je blij van wordt.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini rouge 2023
    Drinkt zalig. Gemaakt van grolleau, syrah, en cabernet franc. De ‘nieuwkomer’ in de mix is de Syrah. Normaal vind je die vooral terug in de zuidelijke Rhone waar de zon wat meer schijnt. Het klimaat wordt steeds meer een uitdaging voor wijnmakers maar het biedt ook kansen Syrah in de Loire. Syrah zorgt voor een beetje extra structuur in de wijn, een vleugje zwarte olijf en een beetje pit. Zwart fruit, sappig, niet te rijp en zeker niet te groen. In balans.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini blanc 2023
    2023 was een moeilijk jaar voor de Hodgsons, het was warm en nat. Een feest voor de schimmels maar niet voor de druiven. Daarom besloten Mai en Kenji om de druiven voor Faia 2022 en Faia 2023 bij elkaar te voegen. Het eerste deel gerijpt op houten vaten en het tweede op amforen. Een gouden huwelijk met een geheel bijpassend label, speciaal voor deze editie.
  • Hervé Villemade Gamay 2020
    Denk aan Villemade, wat ze kunnen, en denk aan Gamay, wat het kan zijn. Of wat je wil dat het is. Je krijgt precies wat je denkt: een super sappige Gamay met bijna knapperig fruit, top gemaakt en harmonieus, glouglou maar toch ook neigend naar grote-mensen-wijn want het heeft ook wel stevigheid. Meer dan de Bovin. Lkkr!
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2023
    Rijke Vouvray die groeit in het glas, bloeit bij het contact met zuurstof. Net niet helemaal droog, en die molligheid combineert mooi met de zuren in deze wijn. Gastronomisch? Wat heet. De 2021 kan open, maar deze intense chenin zal de komende jaren nog groeien.
  • Domaine Vincent Carême Vouvray sec 2023
    Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
    € 21,00
  • Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2023
    De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
  • Le Paradis de Juchepie 2020
    Een gouden gloed in het glas, met honing, kweepeer en die betoverende Chenin-ziltigheid die nooit zwaar wordt. Alles is rijk maar loepzuiver; zoet met doel, niet met overdaad. Dit is het soort wijn dat een tafel stil krijgt.
  • L'Enclos de Juchepie 2019
    Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.
  • Domaine de l'R Chinon Les Folies du Noyer Vert 2019
    Over deze wijn hebben we het nog dagen gehad met elkaar. Naast de vrolijke Canal en de soepele Cinq Elements zet Frédéric met deze Folies een volwassen Chinon op tafel. Doet eerst denken aan Bordeaux (à la Jaugueyron) maar laat dan steeds meer z'n cabernet franc kanten zien. Dit heeft alles waar een Chinon-fan blij van wordt, ook de structuur, maar hoekig kun je 'm niet noemen, en de wijn leeft enorm. Voor nu, maar dit heeft nog velen jaren voor zich. Top eetwijn, om blij van te worden.
  • Domaine de l'R Cinq Elements
    Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan.
  • Les Monts de Juchepie 2022
    Domaine de Juchepie’s wijn uit de Loire: biodynamisch, met chenin-kracht, subtiele houtinvloed en dat lichte bittertje dat ‘m een tikje spannend maakt — aan tafel of puur, beide prima.
  • Les Churelles de Juchepie 2021
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Domaine Vincent Carême Vouvray Brut Nature 2022
    Succesnummer. Zacht en wat mollig. Ook vineus en spannend. Wordt al sinds 2015 als brut nature - zonder dosage - gemaakt, maar pas vanaf dit jaar als dusdanig gelabeld. Wordt vaak per glas geschonken bij restaurants. 100% chenin blanc. Al jaren een blijver, we importeren dit al meer dan 10 jaar.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Complémen'terre Muscadet NoLem 2022
    De enige wijn van Marion en Manuel die houtrijping heeft gehad. Acht maanden om precies te zijn. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 30 jaar oude stokken die met de wortels in zandsteen en klei staan. De wijn is wat zachter dan je van Muscadet gewend bent, maar wel met de frisse directheid die de streek kenmerkt. Gekonfijte citrus, romigheid en geel fruit domineren.
  • Complémen'terre Muscadet Croix Moriceau 2023
    Croix Moriceau is het instapmodel van Complemen'terre. De Melon de Bourgogne-druiven waar deze wijn van is gemaakt groeien op orthogneiss, een vulkanisch metamorf gesteente, kenmerkend voor de regio. Het brengt het beste wat Muscadet te bieden heeft in de wijn naar boven: frisse zuren, sprankelende mineraliteit en precies voldoende rijpheid.
  • Julie & Toby Bainbridge Pas de Bourrée 2023
    Superfrisse, levendige puur-natuur-grolleau gris van jonge stokken. Zeldzaam in de regio, wordt meestal rosé van gemaakt. Een kruidige stijl die heerlijk is bij het eten.  Geen houtrijping. Fijne doordrinkzuren. Smaakpapillen slaan op hol! Let op: serieus ongefilterd!
  • Orléans rouge Cuvée Non Filtré
    Eerst vond Hubert het maar een wild plan, maar we kregen hem mee: een eigen ongefilterde 100% pinot meunier met slechts een mespuntje sulfiet. En met een 'eigen' etiket van de hand van graficus Max Kisman. Mag een beetje koel gedronken worden, deze ultieme Parijse bistrot-wijn. Al 100 jaar favoriet bij ons.
  • Hervé Villemade Cheverny Blanc 2023
    Dat Hervé Villemade een groot wijnmaker is merk je omdat hij eigenlijk nooit miskleunt. Zet z'n range op rij en het is allemaal goed. Of heel goed. Vlaggenschepen zijn zijn romorantins. Dit is zijn basis-wit, ter plaatse altijd gemaakt van sauvignon én chardonnay.

Items 1-50 van 82