Jean Tardy, Vosne-Romanée

Guillaume Tardy Vosne-Romanée

De Bourgognes van Tardy zijn in Frankrijk bij veel bijzondere restaurants te vinden. Wie Beaune bezoekt kan terecht bij Le Jardin des Remparts, Loiseau des Vignes of Bissoh. Ook het niet te missen Le Soufflot in Meursault schenkt zijn wijn.

Liever in 3 sterren setting? Kan bij Plaza Athénée in Parijs, Georges Blanc in Vonnas, Lameloise in Chagny, Anne Sophie Pic in Valence, La Bouitte in St Martin de Belleville, Le Flocon de Sel in Megève en Clos des Sens in Annecy. Maar onze klanten drinken Tardy ook lekker thuis.

Tardy gebruikt alleen biologische middelen in de wijngaard. Als het gras te hoog opschiet ploegt hij tussen de rijen. Guillaume's wijnen worden gekenmerkt door sprekend pinot-fruit, elegantie en diepte. Zeker na enige jaren rijping zijn ze hard to resist. De 'hoge' cuvées zijn schaars en staan niet online.
Sorteer op
Jean Tardy Nuits-Saint-Georges Vieilles Vignes Au Bas de Combe 2020
De bejaarde stokken brengen minder en ook kleinere druiven voort en dat zorgt voor een natuurlijke concentratie. Bas de Combe is erg mooi gelegen: grenst aan de 1er crus Chaumes (Vosne) en Boudots (Nuits). De noordwesthoek van Bas de Combe raakt de zuidoosthoek van de beroemde Malconsorts. In het nog steeds geraadpleegde Plan statistique des vignobles produisant les grands vins de Bourgogne uit 1861 wordt Bas de Combe als deuxième cru genoemd. Dit is de belangrijkste wijngaard van Tardy.
€ 78,00
Jean Tardy Fixin La Place 2020
Fixin is de noordelijke appellation die bekendstaat om z'n rijke, stevige Bourgognes. Jasper Morris: "The Fixin geology is similar to that of Gevrey Chambertin, but with shorter slopes and more alluvial soils of the Marsannay type."
€ 60,00
Jean Tardy Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Argillas 2020
Aux Argillas ligt aan de noordzijde van Nuits, direct grenzend aan het dorp. De naam verraadt de klei in de bodem, maar doet de wijngaard ook tekort: de klei bedekt een complexe ondergrond van Comblanchien en Prémeaux kalksteen alsook fossiele oesters uit de periode midden Jura (166-170 miljoen jaar geleden). In ieder geval duidelijk op dit moment: deze grond levert iets bijzonders op, helemaal na 10 jaar rijping.
Uitverkocht
Jean Tardy Gevrey-Chambertin Champerrier 2020
Champerrier ligt aan de voet van de Côte Saint Jacques – van de beroemde 1er cru Clos Saint Jacques. Het kalksteen ligt hier ondiep, slechts afgedekt met een laag klei en slib. Deze arme, stenige ondergrond vormt voor de planten een 'vruchtbare' basis. Niet in de zin dat ze hard kunnen groeien, maar dat ze de mooist mogelijke druiven opleveren.
Uitverkocht
Jean Tardy Bourgogne Passetoutgrain
Afkomstig uit de gemeenten Flagey Echézeaux en Vosne Romanée. Meestal is de verhouding in een 'PTG' tweederde gamay en de rest pinot, maar bij Tardy is het 50% pinot noir en 50% gamay, goed voor een Passetoutgrain met finesse. Kan jong gedronken worden. Vooral doen want super lekker.
Uitverkocht

5 items

per pagina