Guillaume Tardy Vosne-Romanée

De Bourgognes van Tardy zijn in Frankrijk bij veel bijzondere restaurants te vinden. Wie Beaune bezoekt kan terecht bij Le Jardin des Remparts, Loiseau des Vignes of Bissoh. Ook het niet te missen Le Soufflot in Meursault schenkt zijn wijn.

Liever in 3 sterren setting? Kan bij Plaza Athénée in Parijs, Georges Blanc in Vonnas, Lameloise in Chagny, Anne Sophie Pic in Valence, La Bouitte in St Martin de Belleville, Le Flocon de Sel in Megève en Clos des Sens in Annecy. Maar onze klanten drinken Tardy ook lekker thuis.

Tardy gebruikt alleen biologische middelen in de wijngaard. Als het gras te hoog opschiet ploegt hij tussen de rijen. Guillaume's wijnen worden gekenmerkt door sprekend pinot-fruit, elegantie en diepte. Zeker na enige jaren rijping zijn ze hard to resist. De 'hoge' cuvées zijn schaars en staan niet online.
Sorteer op
Jean Tardy Hautes-Côtes de Nuits rouge Cuvée Maëlie 2019
Afkomstig van een wijngaard in Concœur et Corboin in de heuvels net boven Vosne-Romanée, daar waar de Hautes Côtes beginnen. Door de nabijheid van de côte rijpen de druiven goed en wordt er kort na de Vosne-oogst geplukt. Cuvée is genoemd naar z'n dochter.
Jean Tardy Fixin La Place 2018
Dit jaar voor het eerst Tardy's Fixin in het primeur aanbod. Fixin is de noordelijke appellation die bekendstaat om z'n rijke, stevige Bourgognes. Jasper Morris: "The Fixin geology is similar to that of Gevrey Chambertin, but with shorter slopes and more alluvial soils of the Marsannay type."
€ 53,00

2 items

per pagina