Champagne Georges Laval, Cumières

Compromisloos. Dat zijn de Champagnes van Vincent Laval. Droog, puur en super mineraal. Ambachtelijk tot in de details. En al biologisch sinds 1971. Het is bijna onmogelijk om zonder opwinding aan deze wijnen te denken. Er zijn weinig Champagnes die zo'n directe, lineaire energie bezitten. Het is maar goed dat het niet gratis is, want dat zou veel te gevaarlijk zijn. Z'n zuiverheid en natuurlijkheid maken dat dit enorm makkelijk drinkt. Een feest ook bij het eten.
Sorteer op
Champagne Georges Laval Brut Nature Rosé 2020
Zeer zeldzame rosé, in miniscule hoeveelheden gemaakt. Brut Nature dus geen dosage, heel intens en lang maar toch ook heel verfijnd en complex. Prachtig rood fruit in combinatie met mineraliteit en ultieme puurheid.
€ 190,00
Champagne Georges Laval Hautes Chèvres 2017
Les Hautes Chèvres ligt boven het dorp. 100% pinot meunier, stokken geplant tussen 1930 en 1971. Zeer zeldzaam, in alle opzichten.
€ 210,00
Champagne Georges Laval Les Chênes 2018 Brut Nature
Les Chênes: wijngaard aan de oostkant van Cumières. Zeer rijpe chardonnay, 10 maanden op vat gerijpt, en vervolgens 3 jaar sur lattes, op z'n gistresten. Ragfijn gestructureerd, mineraal, zilt, en eindeloos lang. Kippenvel-Champagne.
€ 210,00
Champagne Georges Laval Cumières 2020 Brut Nature
Biologisch al sinds 1971, dus van spatzuivere gronden. Dit is de essentie van Champagne. Geen opsmuk. Ultrapuur, knetterstrak, superintens. Kippenvel…
Champagne Georges Laval Garennes 2020 Extra Brut
Van pinot meunier uit Chambrecy, ten noorden van Cumières. Van deze cuvée is 10% vin de réserve uit Cumières, gelijke delen pinot noir en chardonnay uit de jaren 2013-2018. Zowel vergisting als rijping is op oud eiken. Voor het evenwicht heeft Laval gekozen voor een mini dosage van 1 mg/L.

5 items

per pagina