Frédéric Cossard & Damien Coquelet, Les En Hauts

Damien Coquelet. Als het gaat om natuurwijn een gevestigde naam in de Beaujolais. Coquelet en Cossard hebben een gedeelde visie op wijnmaken, en zijn daarnaast al vele jaren goed bevriend. Het resultaat: de samenwerking "Les en Hauts". Van oude en deels stokoude stokken op klassiek terroir maken Cossard en Coquelet ranke, intense Beaujolais die al open mag maar evengoed nog wat jaren kan rijpen.
Sorteer op
Frédéric Cossard Zapoï 2021
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
Frédéric Cossard Les en Hauts Chiroubles 2020
Chiroubles is van deze Beaujolais de meest elegante. Rank, lenig en fijn. Zonder gepolijst te zijn, want dat zijn de Cossards niet. Wijngaard is hooggelegen en stijl, met graniet in de bodem. Terroir dat frisheid geeft in de wijn. De stokken zijn zo'n 100 jaar, het rendement dus laag, wat de wijn intensiteit en diepte geeft. Whole cluster fermentation, waarna 9 maanden rijping op eivormig beton.
Frédéric Cossard Les en Hauts Zapoï 2020
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!

3 items

per pagina