Champagne

Champagne

Champagne. Veel mensen kennen als het om Champagne gaat vooral de grote huizen, die overal in het gebied hun druiven aankopen en daarvan grote hoeveelheden Champagne maken. Hoop bling-bling, maar vaak weinig opwinding.

Spannender zijn de ambachtelijke Champagne-producenten met eigen wijngaarden die van a tot z hun eigen Champagne maken. Wij importeren inmiddels 7 tot de verbeelding sprekende domeinen. Natuurlijke Champagnes die vaak lastig te vinden zijn.
Sorteer op
Alice Beaufort Vin effervescent Gewürztraminer Brut 2020
Mousserende gewürztraminer van Alice en Quentin Beaufort. 8 gram per liter restzoet, wat de wijn niet zoet maakt maar wel nét iets lekkerder.
Champagne Quentin Beaufort Brut No 9 2015
Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
€ 99,00
Champagne Barrat-Masson Grain d'Argile 2019
Uit de zuidelijke Sézannais, chardonnay-land bij uitstek. Toch zit er in deze Grain d'Argile ook een flink deel pinot noir. Sap afkomstig uit 2020 (70%) en 2019 (30%). De chardonnay geeft de wijn een hartige en gulle start, waarna de pinot noir naar voren komt met met knapperige rode besjes en kruidigheid. Comfort in een glas. Zero dosage.
Champagne Georges Laval Les Longues Violes 2015 Brut Nature
Les Longes Violes is een mythisch terroir, een wijngaard die al generaties van de familie is en waar nooit of te nimmer chemicaliën gebruikt zijn, en dat is een unicum in de Champagne. En het is te zien, deze wijngaard barst van het leven. Een letterlijk maagdelijk wijngaard met oude stokken.
€ 695,00
Champagne Georges Laval Garennes 2020 Extra Brut
Van pinot meunier uit Chambrecy, ten noorden van Cumières. 60% meunier plus 20-20 pinot noir en chardonnay. 85% van deze Champagne bestaat uit vin de réserve uit de jaren 2013-2020, 15% komt uit 'basisjaar' 2021. Vergist en gerijpt op oud eiken.
Champagne Vouette & Sorbée Blanc d'Argile 2017
Iconisch. Summum van een terroir Champagne. Het vlaggeschip van Vouette. Dit is witte Bourgogne met mousse. Voor wie dat niet gelooft: laat de fles een paar dagen openstaan. Complex, droog, veel spanning en subtiel verleidelijk. Dégorgement: 21-10-2022.
€ 88,00
Champagne Clandestin Semblables Boréal 2020
Dat een zeker heerschap zich in Nederland de term boreaal zou toe-eigenen kon Benoît Doussot niet bevroeden toen hij zijn 100% pinot noir van noordelijke hellingen Boréal doopte. Het betekent niets anders dan noordelijk. Echte terroir-Champagne: alles in deze fles is van één jaar, van één druivensoort, en van één bodemtype. Zuiver en veel met precisie.
Champagne Barrat-Masson Fleur de Craie Non Dosé 2016
Chardonnay uit de Sézannais, dat als een eiland oprijst uit de graanvlakte ten zuiden van de Côte des Blancs. Brut Nature. Het jonge echtpaar Aurélie Barrat en Loïc Masson bouwt met veel ambitie en talent aan hun rijzende ster wijndomein. Dégorgement: 11/2022. Non dosé.
Champagne Amaury Beaufort De Quoi Te Mêles Tu? 2020
Samen met zijn vriend Loïc Naudinot maakt Amaury de cuvée "Waar bemoei jij je mee?" We hebben snel ingeslagen en durfden bijna geen vragen meer te stellen. Toch maar gedaan. De Quoi Te Mêles Tu? blijkt de naam van de 0,35 ha kleine wijngaard van Naudinot te zijn, in Neuville-sur-Seine. Die heet al zo sinds de Napoleontische tijd, en misschien zelfs al langer. Humor van weleer. Pinot Noir Brut Nature die tot aan de dégorgement van 9 november 2022 zo'n 2 jaar sur lattes heeft gerijpt.
€ 95,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend.
€ 95,00
Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
Champagne van 18 jaar oud? In het geval van Beaufort geen probleem, deze Millésime uit 2005 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
€ 88,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend. Mees List zette de wijn meteen in het arrangement bij Noma.
€ 95,00
Champagne Vouette & Sorbée Textures 2018
Na de Extrait de is dit de schaarste Vouette, deze op Georgische amphore souterraine whole cluster vergiste en vervolgens gerijpte Brut Nature. Energiek is een understatement. Deze Champagne is een statement. Zo lang, intens en precies kan pinot blanc zijn. Dégorgement: 28-03-2022.
€ 100,00
Champagne Vouette & Sorbée Fidèle 2018
Eén druivensoort (pinot noir), één wijngaard (Sorbée), één jaargang, géén dosage. Het resultaat: intense, complete, minerale champagne. Een van onze favorieten. Dégorgement: 14-03-2022.
€ 68,00
Champagne Clandestin Les Revers Brut Nature
Chardonnay, tegenstrever van de cuvée Grandes Lignes. Revers is louter van kimméridgien noordhellingen. Opulent en rijk, met een knipoog naar Bourgognes uit zuidelijke appellaties. Schaars. Vineuze Champagne. Dégorgement: juli 2022.
Champagne Clandestin Les Grandes Lignes 2018 Brut Nature
Chardonnay van één op het zuiden gerichte wijngaard, een lieu-dit van slecht 38 are. Van Portlandien bodem – kalksteen met een dunne toplaag van klei. Vergisting en 10 maanden rijping van de basiswijn in demi-muids van 600 liter, en na de tweede vergisting 15 maanden sur lattes. Vierde jaar van deze wijn. Dégorgement: juli 2022
Champagne Clandestin Les Semblables - Austral Brut Nature
Austral staat voor zuidelijk. Waar de Semblables Boréal gemaakt is van Aube pinot noir van noordhellingen, komt deze cuvée louter van zuidhellingen. Austral is wat schaarser dan Boréal, door de zon wat vriendelijker en zachter dan de rankere Boréal. Leukst is natuurlijk deze terroir Champagnes naast elkaar te proeven.
Champagne André Beaufort Ambonnay Grand Cru Réserve 2017
Indrukwekkende Ambonnay met onberispelijke klassieke opvoeding. Maar dan een die geheel gespeend is van kunstmatigheid. In deze grote millésimé komen old school Champagne en tijdloze natuurlijkheid samen op een manier die we heel graag zien, en proeven. De Grand Cru grond voor deze wijn heeft inmiddels een halve eeuw geen chemicaliën gezien, en dat is uitzonderlijk. Geweldige maaltijd-Champagne.
€ 95,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot 2018
Drink deze rijke Brut Nature bij Bouzy in Den Haag, bij Lux in Rotterdam, bij Aan de Poel in Amstelveen, of in Amsterdam bij Rijsel, Entrepot of VRR. Bij uitstek een Champagne om bij te eten. Bij Noma ging ie bij oester met gepocheerde appel, jasmijnthee, kruisbessen en sleedoorn.
€ 95,00
Champagne Quentin Beaufort Brut No 9 2015
Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
€ 90,00
Champagne André Beaufort Polisy Brut Réserve Rosé
Rosé Champagne met fijne pinot-trekken, eet-Champagne. Een heuse saignée: een Champagne die z'n kleur dankt aan het eventjes meeweken van de schilletjes tijdens de vergisting.
€ 70,00
Champagne Barnaut Blanc de Noirs
Grand cru gemeente Bouzy, waar Barnaut gevestigd is, heeft zijn faam vooral te danken aan de pinot noir. Dat proef je in deze blanc de noirs. Volle, krachtige champagne met elegantie en frisheid. De Fransen drinken dit tijdens de maaltijd.
Champagne Georges Laval Les Longues Violes 2015 Brut Nature
Les Longes Violes is een mythisch terroir, een wijngaard die al generaties van de familie is en waar nooit of te nimmer chemicaliën gebruikt zijn, en dat is een unicum in de Champagne. En het is te zien, deze wijngaard barst van het leven. Een letterlijk maagdelijk wijngaard met oude stokken.
Uitverkocht
Champagne Vouette & Sorbée Sobre 2011
Extreem zeldzame vintage chardonnay van Vouette. Sober zou ik 'm niet willen noemen, en als je er een fles van opdrinkt blijf je het ook niet. Toch betekent Sobre werkelijk 'nuchter'. Komt waarschijnlijk omdat de onwaarschijnlijke klasse van deze Champagne je tot op de bodem bij de les houdt. Dégorgement 21 april 2020.
Uitverkocht
Champagne Barnaut Grande Réserve Brut
Vigneron-champagne van grote klasse. Geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Compleet, verleidelijk en verfrissend. Perfect als aperitief.
Uitverkocht

25 items

per pagina