Domaine Bruno Bienaimé, Saint-Lamain

Domaine Bruno Bienaimé Jura

Een betere leerschool kon de jonge Bruno Bienaimé zich niet wensen: jaren lang werkte hij bij Vincent Laval, van Champagne Georges Laval. Daar heeft hij geleerd op compromisloze wijze de meest zuivere terroir wijnen te maken. Vincent is niet alleen een briljant wijnmaker, maar ook echt een leraar, iemand die ziet, en gelooft. Met deze onbetaalbare bagage is Bruno met veel ambitie in de Jura aan de slag gegaan.
Sorteer op
Domaine Bruno Bienaimé Pinot Noir 2020 Magnum
Bienaimé is schaars. Bij verkopers in Frankrijk deed al het gerucht de ronde dat de importeur in Nederland nog wat voorraad heeft, wat een luxe! Bienaimé bedacht dat hij ieder jaar één cuvée alleen op magnum bottelt, te weten zijn favoriete cuvée van het jaar. Voor 2020 is dat de Pinot Noir. Deze wijn moet de eerste jaren wel de kelder in. En wie 'm eerder wil drinken doet er goed aan om de wijn tijdig een hoop lucht te geven. Onze allocatie: 30 magnums. Maximaal 1 Magnum per klant.
€ 160,00
Domaine Bruno Bienaimé Crémant 2018
Bruno was jaren de rechterhand van (meester) Champagnemaker Vincent Laval, dus hij weet wel hoe ie een mousserende wijn moet maken. Deze 100% chardonnay Crémant is mooi rijp, en dat terwijl het ook een Brut Nature is. Dat kan alleen met schitterende druiven, en die heeft hij. Al zijn het er niet zoveel. Weinig eigenlijk. Voor de liefhebber van bijzondere Champagnes een ontdekwaardige Crémant.
€ 65,00
Domaine Bruno Bienaimé Trousseau 2019 Magnum
Bienaimé is schaars. Bij verkopers in Frankrijk deed al het gerucht de ronde dat de importeur in Nederland nog wat voorraad heeft, wat een luxe! Bienaimé bedacht dat hij ieder jaar één cuvée alleen op magnum bottelt, te weten zijn favoriete cuvée van het jaar. Voor 2019 is dat de Trousseau. Deze wijn moet de eerste jaren wel de kelder in. En wie 'm eerder wil drinken doet er goed aan om de wijn tijdig een hoop lucht te geven. Onze allocatie: 24 magnums.
€ 125,00
Domaine Bruno Bienaimé Trousseau 2018
Eind 2020, de eerste rode Bienaimé is binnen. Al even onvindbaar als de beide witte 2018's. Maar dat krijg je bij een productie van 1300 flessen. En oplettende sommeliers wereldwijd die hun flessen proberen veilig te stellen. Omdat wij er ongewoon vroeg bij waren hebben we over onze allocatie niet te klagen. Geef deze wijn tijd en lucht!
€ 44,00

4 items

per pagina