David Butterfield, Beaune

David Butterfield, Meursault

De Canadees David Butterfield is een groot talent binnen de nieuwe toch klassieke stijl Bourgogne. Bolomey Wijnimport wist 'm jaren terug te vinden, en kort daarna schreef ook Decanter Magazine lovend over zijn wijnen schreef. Al jaren een niet te missen naam in onze kelder.

De stijl van Butterfield: zijn wijnen zijn verleidelijk-toegankelijk zonder dat ze mank gaan aan effectbejag of lawaaimakerij. Want z'n Meursaults en Puligny's zijn namelijk ook mooi harmonieus en fijn.

Butterfield koopt druiven in van bevriende boeren en richt zich volledig op de vinificatie en opvoeding van de wijnen. Dat gebeurt in zijn klein kelder in Beaune. Natuurlijk selecteert hij de boeren waarmee hij werkt streng, want zonder top-druiven geen top-wijn.
Sorteer op
David Butterfield Nuits Saint Georges 2021
Meest rijpe stijl Bourgogne die we in huis hebben, verleidelijke allemansvriend. Hout, butterscotch, zoete amarena kersen. Voor de liefhebbers voor het wat steviger en uitbundiger werk uit de Bourgogne.
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2021
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2021 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
David Butterfield Saint-Romain 2018
De Saint-Romain van Butterfield zit mooi in tussen de Bourgogne Chardonnay en de Meursault. Ook wat betreft de prijs. Wie van Meursault houdt maar niet iedere keer een fles van die prijs wil opentrekken is heel blij dat deze Saint-Romain er is. Gemaakt met hetzelfde idee, en met eenzelfde overtuigend resultaat. Een wijn ook die meehelpt om deze appellation op de kaart te zetten.
David Butterfield Meursault 1er cru Les Charmes 2020
Afkomstig van een mooi perceel in Les Charmes-Dessous. Nog wat gesloten op dit moment; een slapende reus. Voller en geconcentreerder dan de Meursault villages. Rijp, bijna zoetig fruit. Mondvullend. Schitterende zuren zorgen voor evenwicht. Lange afdronk met rijp fruit, zuren en mineraliteit. Een top Charmes!
€ 143,00
David Butterfield Meursault 2018
Overtuigende Meursault met een fijne combinatie van verleiding en frisheid. Geen overdaad aan hout, of juist aan zuren. Dit zit er mooi tussenin. Ook een Meursault die snel open kan. Er zijn er genoeg die eerst jaren nodig hebben om in vorm te komen. Niets mis mee, maar David kiest ervoor een Meursault te maken die jong al gewoon heel lekker en levendig is.
David Butterfield Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Murgers 2020
Aux Murgers is een van de Nuits Premiers Crus aan de noordelijke Vosne-kant van de appellation. Wordt gezien als een van de beste stukken grond in Nuits-Saint-Georges. Dankzij zijn goede contacten kan David druiven kopen om zijn eigen wijn te maken. Veel is het niet, maar dat is het nooit bij Butterfield. Zeer complete en uitbundige Bourgogne. Geen hooggeschoolde wijn, maar een die stevig en gezellig uitpakt.
David Butterfield Nuits Saint Georges 2020
Meest rijpe stijl Bourgogne die we in huis hebben, verleidelijke allemansvriend. Hout, butterscotch, zoete amarena kersen. Voor de liefhebbers voor het wat steviger en uitbundiger werk uit de Bourgogne.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
David Butterfield Beaune 1er Cru Clos des Avaux 2020
Clos des Avaux ligt middenin het zuidelijk deel van de Beaune appellation. Bourgogne liefhebbers hebben veel met het stadje Beaune, maar de appellation krijgt niet de aandacht die het verdient. Dat Butterfield Beaune maakt is logisch: hij woont in Beaune en zijn (kleine) kelder waar hij de wijnen maakt ligt ook in Beaune. David's rode Bourgognes zijn toegankelijk en verleidelijk, de meest ronde Bourgognes die we in huis hebben.
David Butterfield Pinot Noir 2019
Alledaagse toegankelijke pinot noir van David Butterfield. Dit drink je niet om eindeloos over te filosoferen, of om allerhande gelaagdheden te ontwaren, maar omdat het lekker is en lekker drinkt. Een licht-ronde, vriendelijke pinot noir. Niet meer en niet minder.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
De wijngaard Sous Frétille kijkt uit op de Corton heuvel, en op het dorpje Pernand Vergelesses, het is een van de bekendste wijngaarden van deze appellation. Alleen wit is Premier Cru, die zijn hier het meest vermaard. De ligging van de wijngaard op de Frétille heuvel is near perfect met z'n oriëntatie op het zuidoosten. Het enige nadeel is dat de allereerste zonnestralen 's ochtend door de hogere Corton heuvel worden tegengehouden. Een kniesoor die daarom maalt, Butterfield's Sous Frétille lijkt er geen last van te hebben.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
Monthelie, volgens de meeste locals zonder accent aigu, is een directe buur van Meursault. Geweldig alternatief ook voor Meursault. David's wijn is ronduit overtuigend, een die bij ons altijd – net zoals zijn basis Bourgogne – de deur uitvliegt. Naar kritische liefhebbers, en naar schrandere restaurants die hun gasten gewoon gelukkig willen maken. Gerijpt in David's kleine vatenkelder in Beaune. Zeer verleidelijk!
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2020
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2020 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Bressandes 2017
We kopen steeds meer rood van Butterfield. Van zijn verleidelijke pinots. Zoals zijn Beaune Teurons, en zijn Bressandes: een steile wijngaard hoog op de helling achter het stadje Beaune. Jasper Morris schrijft: "The name Bressandes caresses the tongue, and so can the wine." Het jaar 2017 is elegant, maar heeft ook pit.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
De Meursault van David Butterfield is onder liefhebbers een begrip. Dit is zijn basis Bourgogne Chardonnay, ooit door een enthousiaste klant aangeduid als zijn baby-Meursault. Vol en fris, en met een kleine sexy botertje. De restaurants houden ook van deze wijn.
Uitverkocht

16 items

per pagina