Domaine Prieuré Roch, Nuits-Saint-Georges

Domaine Prieuré Roch, Nuits-Saint-Georges

Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Argillières, dat is de wijngaard op de foto, genomen op 26 oktober 2015 met de camera pal op het noorden gericht, en met in de rug Clos Arlot, een andere NSG 1er cru. Prieuré Roch is het eigenzinnige domein van wijlen Henry-Frédéric Roch, mede-eigenaar van Domaine de la Romanée-Conti. Samen met Yannick Champ maakte hij op geheel eigen wijze zeer natuurlijke en zeer levendige Bourgognes. Dit is met recht hors catégorie te noemen. Yannick en zijn team zetten het domein geheel in de geest van Henry-Frédéric Roch voort. De wijnen zijn schaars.

Op aanvraag soms beperkt beschikbaar: de vins de soif, en de crus Clos de Bèze, Les Suchots, Les Hautes Maizières, Clos Goillotte, Le Cloud en Au Dessus des Gollardes. De laatste, een Savigny, is de meest recente aanwinst, gekocht in 2017. De eerste jaargang van het domein is 2018, wat helaas ook de laatste jaargang was van Henry-Frédéric Roch – hij overleed in november 2018, pas 56 jaar oud.
Sorteer op
Domaine Prieuré Roch Vosne Romanée Le Clos Goillotte 2017
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. Tot de verbeelding sprekende ommuurde wijngaard gelegen half in het dorp Vosne. Monopool van Prieuré Roch. Buurman van La Tâche. Een grote liefde van wijlen Henry Frédéric Roch, deze verborgen wijngaard, en de vrouwelijk gelijnde Bourgognes die hij geeft. Kleine productie van zo'n 2000 flessen per jaar, stokken van een halve eeuw oud.
€ 1.450,00
Domaine Prieuré Roch Vosne Romanée Vieilles Vignes 2013
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. De 2013 Vosne Romanée Vieilles Vignes van Prieuré Roch is een ranke wijn, laag in alcohol, slechts 11,5%. Het is een lichte uitgave van de kenmerkende DPR stijl. Uitermate drinkbaar. En toch is dit vooral een wijn om werkelijk eindeloos aan te blijven ruiken. Fascinerend mooie neus. Pure pinot, je ruikt de hele trossen. Haardvuur in een oude boerderij. Goed gezelschap. Spannende, eigenzinnge wijn.
€ 550,00
Domaine Prieuré Roch Nuits-Saint-Georges 1er cru Clos des Corvées Vielles Vignes 2016
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. Sinds 2002 maakt Domaine Prieuré Roch een unieke cuvée van hun belangrijkste wijngaard. Een cuvée uitsluitend van druiven die “millerandés” zijn. Dit zijn ondermaatse maar volledig rijpe druifjes met zeer intens en aromatisch sap. In het jaar 2016 is er bijzonder weinig wijn gemaakt.
€ 550,00

3 items

per pagina