Domaine de la Bongran, Viré-Clessé

Domaine de la Bongran, Jean Thévenet, Viré-Clessé

Neal Martin: "Prices remain a fraction of what you would have to pay for a top Cote de Beaune… I cannot recommend these highly enough." en Allen Meadows: "The quality of what is produced here is mind-boggling." Onze briljante slow wine. Lieveling van restaurants. We promoten dit verder maar niet te veel, dan gaat het veel te snel.
Sorteer op
  • Thevenet Quintaine Macon Villages 2022
    Het instapexemplaar van Bongran. Heeft zeer duidelijk dezelfde signatuur als z'n grotere broer uit Viré-Clessé: rijpheid die grenst aan het overdadige, gecombineerd met een bijzondere frisheid die zorgt voor balans. Bij deze Macon ligt de focus op drinkplezier. En dat is gelukt: sommige van onze collega's drinken inmiddels liever de Macon dan de Viré-Clessé. De keuze is aan u.
  • Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée E.J. Thévenet 2017
    Eén van de meest bijzondere wijnen uit de Maconnais; misschien wel uit de hele Bourgogne. "Slow wine". Rijk, rijp en geconcentreerd, en toch boordevol energie.
  • Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée E.J. Thévenet 2017 magnum
    Eén van de meest bijzondere wijnen uit de Maconnais; misschien wel uit de hele Bourgogne. "Slow wine". Rijk, rijp en geconcentreerd, en toch boordevol energie.
    € 75,00
  • Domaine de la Bongran Macon Clessé Cuvée Botrytis 1994
    De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
    € 179,00
  • Domaine de la Bongran Macon Villages Cuvée Botrytis 2010
    De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
    € 129,00
  • Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée Levroutée 2017
    De zeldzame Cuvée Levroutée, een soort “super- cuvée” van nóg later en rijper geplukt fruit (rendement 15 hl/ha). Deze Levroutée wordt gemiddeld eens per 3 à 4 jaar gemaakt (en heeft ook wat botrytis).

6 items