Vincent Carême, Vouvray

Vincent Carême is een voorbeeld van een self-made man. Hij is niet geboren in een wijn-familie, dus geen gespreid bedje. Wel de guts en passie om zelf een prachtig wijnbedrijf op te bouwen. Chenin-fanaat Vincent (ook nog part-time docent aan de wijnschool in Amboise) is een serieuze jongeman, bij hem krijg je geen verkooppraatjes. En dat is ook niet nodig, want zijn biologische wijn verkoopt zichzelf.
Sorteer op
Domaine Vincent Carême Vouvray Clos de la Roche 2020
Dit is een werkelijk grote chenin. Veelzijdig en gelaagd. In de Loire is een Clos de la Roche gewoon betaalbaar, hoe gaaf is dat :-) Drink 'm nu uit de karaf, of bewaar 'm nog een tijdje. Dit kan heel goed ouderen, maar proef het zeker ook jong! Indrukwekkende wijn van Carême.
€ 30,00
Domaine Vincent Carême, Vouvray Brut
Succesnummer. Zacht en wat mollig. Ook vineus en spannend. Wordt vaak per glas geschonken bij restaurants. 100% chenin blanc. Al jaren een blijver, we importeren dit al meer dan 10 jaar.
Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2020
Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
€ 20,00
Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2020
Rijke Vouvray die groeit in het glas, bloeit bij het contact met zuurstof. Net niet helemaal droog, en die molligheid combineert mooi met de zuren in deze wijn. Gastronomisch? Wat heet. De 2020 kan open, maar deze intense chenin zal de komende jaren nog groeien. Hamersma 9,5.

4 items

per pagina