Fond Cyprès, Corbières

Fond Cyprès Corbières
Sorteer op
Fond Cyprès Cyprès de Toi Blanc 2019
Voor het eerst dat we Grenache du Bois Saint-Jaume van Fond Cypres in ons assortiment hebben. Geproefd op Dive Bouteille begin 2023, waanzinnige wijn!
Fond Cyprès Cyprès de Toi Blanc 2019
We hadden bijna de vlag uitgehangen. Wat is dit lekker! Frisheid, vol smaak, en zacht in de mond. De geur is rozig. Je ruikt de lente, de bloemen. De blijdschap die we ervaren is dus gewoon te koop, zo lijkt het. Veel ingewikkelder is het soms niet.
Fond Cyprès 1er Jus 2022
De 2020 was misschien wel het snelst verkopend lichtrood dat we hadden, vooral restaurants wisten er raad mee. Nu is 2022 er! De eerste spontane afloop van het vat: vederlicht rood en ook licht qua alcohol, super easy. Bij voorkeur licht gekoeld drinken.
Fond Cyprès Cyprès de Toi Blanc 2020
Voor deze jaargang zijn de chardonnay druiven ingekocht bij een bevriende (biologisch werkende) wijnboer. Net als vorige jaargangen erg doordrinkbaar!
Fond Cyprès La Syrah de la Pinède 2019
"Van een oprechte onbevangenheid. Droombramen. Kordate kersen. Pruimen. Soepel sap. Peperigheid. De zwoelheid die grote noordelijke Rhônes hebben. Truffeltrilling. Zwoele omarming van de smaakpapillen. Zeer goed." Aldus Hamersma die jaargang 2016 een 9,5 gaf. Iets aan toe te voegen? Nou dat we 'm zelf graag drinken, maar die kent u nu wel (hoewel het wel zo is).
Fond Cyprès Cyprès de Toi Rouge 2020
Coup de foudre. Eerste bezoek werd meteen een van de langste ooit. Proeven werd borrelen, borrelen eten. Eten natafelen. Wat een helden, Rodolphe et Laetitia, en wat een wijnmakers. Vrienden van de Cossards uit de Bourgogne. Een kroonkurk had volstaan voor Cyprès de Toi, dit zonnig-speelse sap gaat altijd op.
Fond Cyprès 1er Jus 2020
De 2020 was misschien wel het snelst verkopend lichtrood dat we hadden, vooral restaurants wisten er raad mee. De 2021 liep anders, die was nog niet stabiel toen ie binnenkwam, en heeft een jaartje in onze loods gerijpt. Nu is ie er! De eerste spontane afloop van het vat: vederlicht rood en ook licht qua alcohol, super easy. Bij voorkeur licht gekoeld drinken.
Fond Cyprès Cuve Nr 5 2019 Magnum
Cuve Nr 5 Cinsault

8 items

per pagina