Clandestin, Landreville

Champagne Clandestin, Landreville

Terroir-Champagne uit de Aube.
Sorteer op
Champagne Clandestin Les Revers Brut Nature
Chardonnay, tegenstrever van de cuvée Grandes Lignes. Revers is louter van kimméridgien noordhellingen. Opulent en rijk, met een knipoog naar Bourgognes uit zuidelijke appellaties. Schaars. Vineuze Champagne. Dégorgement: juli 2022.
Champagne Clandestin Les Grandes Lignes 2018 Brut Nature
Chardonnay van één op het zuiden gerichte wijngaard, een lieu-dit van slecht 38 are. Van Portlandien bodem – kalksteen met een dunne toplaag van klei. Vergisting en 10 maanden rijping van de basiswijn in demi-muids van 600 liter, en na de tweede vergisting 15 maanden sur lattes. Vierde jaar van deze wijn. Dégorgement: juli 2022
Champagne Clandestin Les Semblables - Austral Brut Nature
Austral staat voor zuidelijk. Waar de Boréal gemaakt is van Aube pinot noir van noordhellingen, komt deze cuvée louter van zuidhellingen. Austral is wat schaarser dan Boréal, door de zon wat vriendelijker en zachter dan de rankere Boréal. Leukst is natuurlijk deze terroir Champagnes naast elkaar te proeven.
Champagne Clandestin Boréal 2020
Dat een zeker heerschap zich in Nederland de term boreaal zou toe-eigenen kon Benoît Doussot niet bevroeden toen hij zijn 100% pinot noir van noordelijke hellingen Boréal doopte. Het betekent niets anders dan noordelijk. Echte terroir-Champagne: alles in deze fles is van één jaar, van één druivensoort, en van één bodemtype. Zuiver en veel met precisie.
Uitverkocht

4 items

per pagina