Alsace

Sorteer op
Domaine Geschickt Pinot Noir 2021
Ons meest noordelijke rode wijn verdient zijn plek in het rijtje (witte) Geschickts vanwege zijn authentieke karakter. Boers rood fruit met veel pit. Deze ongeklaarde, ongefilterde pinot noir (14 maanden rijping op vat) heeft net als de witte Geschickts een behoorlijk bewaarpotentieel. Drinkt u de wijn jong, dan is een karaf aan te raden.
Domaine Geschickt Obi Wine Keno Bulle
May the force be with you.
Domaine Geschickt Gewurztraminer Oxydatif Kaefferkopf GC 2016

Vin Jaune uit de Alsace? Juist. De wijn heeft ruim zes jaar sous voille gerijpt. Wat krijg je dan? Een oxidatieve wijn die wel lijkt op zijn inspiratiebronnen uit de Jura, maar door het gebruik van gewürztraminer wat bloemiger is, lager in alcohol en een stuk sappiger. MEGA, zoals ik in hoofdletters teruglees in de proefnotities.

Domaine Geschickt Cadavre Exquis
Het solera-systeem kennen we uit Jerez. Elk jaar wordt de nieuwe oogst bovenin dit geheel van communicerende vaten gedaan, waarna aan de onderkant de sherry wordt afgetapt. Recente en minder recente jaargangen worden zo dus met elkaar gemengd. De legendarische Jacques Selosse pionierde met zijn cuvée Substance in 1986 in de Champagne met het systeem, en in 2015 besloot ons Domaine Geschickt de solera in de Alsace te introduceren. Dit levert een zeer complexe wijn op: vol en stevig, klein likje room en intense zuren. Voor de liefhebbers.
Domaine Geschickt Riesling 2020/2021 MAGNUM
Nieuw in ons assortiment: Riesling blend van 2 jaren, 2021 en 2022. Zuren van het eerste jaar zorgen voor levendigheid en spanning, rijpheid van het laatste voor diepgang. Meer drinkplezier in Magnum.
Domaine Geschickt 6 Pieds Sur Terre 2018
Klassieke Elzas-blend met 6 druiven.
Domaine Geschickt Le Schlouk 2020
Gewurztraminer met een kleine "Schlouk" van 20% riesling. Geschickt's populairste wijn. Intense en tegelijk zachte orange wine. Spannend ook. Slobberen is er niet bij, deze wijn houdt je volledig bij de les. We dronken 'm bij een mix van rauw groenvoer – een voorgerecht – en daar werd iedereen heel vrolijk van. Hamersma 9,5.
Domaine Geschickt Riesling 2020/2021
Nieuw in ons assortiment: Riesling blend van 2 jaren, 2021 en 2022. Zuren van het eerste jaar zorgen voor levendigheid en spanning, rijpheid van het laatste voor diepgang. Ook op magnum voor meer drinkplezier!
Domaine Geschickt Kaefferkopf GC Pfulben 2019
De signature-blend van Geschickt. Ooit waren de meeste Elzasser wijnen blends zoals deze (gewürztraminer, riesling en pinot gris). Wijnen waar veel aan te beleven is en goed te drinken zijn bij een authentieke Elzasser zuurkoolschotel. Ook deze wijn biedt veel drinkplezier, maar is ook complex genoeg om de volle potentie van het Kaefferkopf-terroir te ontdekken.
Domaine Geschickt Riesling GC Kaefferkopf 2018
Zoekt u een lichte, appelige riesling? Dan is dit niet de wijn die u zoekt. Voor liefhebbers van sprekende, krachtige terroirwijnen is dit een wijn om niet te missen. De rijke bodem van de Kaefferkopf heuvel geeft deze Grand Cru riesling veel diepgang, body en mineraliteit. De opvoeding van 3 jaar op de gistcellen geeft de wijn spannende tonen van gekonfijte citroen en gember. Net als de andere wijnen van Geschickt is dit er eentje met een goed bewaarpotentieel, maar nu opdrinken kan ook al goed.
Domaine Geschickt Pinot Noir 2020
Ons meest noordelijke rode wijn verdient zijn plek in het rijtje (witte) Geschickts vanwege zijn authentieke karakter. Boers rood fruit met veel pit. Deze ongeklaarde, ongefilterde pinot noir (14 maanden rijping op vat) heeft net als de witte Geschickts een behoorlijk bewaarpotentieel. Drinkt u de wijn jong, dan is een karaf aan te raden.
Uitverkocht

11 items

per pagina