Frédéric Cossard, Côtes du Rhône

Frédéric Cossard richt zich steeds meer op het maken van wijnen afkomstig van wijngaarden die niet de zijne zijn. Dat doet hij onder meer in de Rhône met twee rode wijnen en een rosé. En daarmee hebben we nu een Côtes du Rhône in onze selectie, het moest er eens van komen. Dit zijn geen karakteristieke stevige Rhône-wijnen, maar soepele natuurwijnen zoals Cossard die graag maakt. En zoals wij die graag drinken.
Sorteer op
Frédéric Cossard Cuvée M 2022
Wat een feest deze easygoing Mourvèdre. Soepel, licht boers, direct en sappig. Vrolijk stemmende Rhône van meester wijnmaker Frédéric Cossard. We zijn blij met deze zuidelijke toevoeging aan de selectie. (Er zal een heel aantal flessen hier ter plekke sneuvelen vrees ik.)
Frédéric Cossard Version Sud 2021
Deze zuidelijke grenache van Bourgogne-legende Fréderic Cossard had na het transport naar Amsterdam even tijd nodig om op adem te komen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft de wijn spanning en energie. Fruit en kruidigheid gaan hand in hand. Sappig en met veel zuren, met in de afdronk fiks wat laurier. Licht gekoeld en met grote slokken drinken, liefst op zo'n zalige, zonnige voorjaarsdag.

2 items

per pagina