Domaine des Buis, Aveyron

In het rare jaar 2020 hebben we 1 ontdekking gedaan, heel overzichtelijk. Na een tip van de getalenteerde Gerald Oustric van Domaine Le Mazel proefden we de nieuwe wijnen van de enthousiaste twintiger Pauline Broqua. En oef daar werden we heel blij van. Ik vroeg meteen of we misschien een petite palette konden bestellen. Pauline schrok zich een hoedje want verstond dix palettes :-) Gelukkig staat er nu een klein pallet bij ons in Amsterdam van deze ongelofelijk lekkere wijnen uit de Aveyron.
Sorteer op
Domaine des Buis Un Phare dans la Tempête 2021
Vrolijke optocht van bijzondere druiven: Fer Servadou, Cabernet Franc, Jurançon Noir, Négret de Banhars en Mouyssaguès. Pauline stopt ze allemaal in een fles, en het is fijn dat ze dat doet. Sappig, kruidig, rozenbottel, droog, zonnig. En lekker licht! In de Parijse horeca onaansleepbaar, hier gewoon online bestelbaar.
Domaine des Buis Année à Foin, Année a rien 2021
De jonge Pauline Broqua maakt in de Aveyron een lichte (11,5% alcohol) chenin blanc. Licht gekruid en eigenzinnig, en stiekem ook een doordrinker. Parijs heeft Broqua omarmd, nu zijn wij aan de beurt. Hoewel niet allemaal tegelijk want haar wit is schaars.
Uitverkocht

2 items

per pagina