alles

Sorteer op
De Grote Hamersma 2023 proefdoos
We kregen van Harold Hamersma ons rapport: elf wijnen met een gemiddeld cijfer van een 9+. In deze proefdoos zitten het hele elftal. Maar omdat er 12 flessen in een doos passen is de 12e fles een cadeautje van ons: dat is de Marin d'Eau Douce van Pauline Broqua, een wijn uit de Aveyron gemaakt van Fer Servadou, Cabernet Franc, Jurançon Noir, Négret de Banhars en Mouyssaguès. Aldus een ensemble van best obscure druiven. A découvrir!
€ 221,00
Isabelle et Bruno Perraud Le P'tit Poquelin
Ultiem Beaujolais drinkplezier van Domaine des Côtes de la Molière. Inderdaad, genoemde naar toneelschrijver Poquelin Molière. Zie daar de naam van deze cuvée. En 'P'tit' staat voor een vroege botteling. Deze zit in tussen de 'gewone' Poquelin en de Brut de Cuve – die laatste wordt ook aangeduid als Beaujolais Nouveau. Volgt u het nog? Hoeft niet, het voornaamste is dat het lekker is.
Domaine Mosse La Joute 2020
Blend van chenin blanc en chardonnay. Van terroir kleiïg terroir met quarts, en dat op een fundament van leisteen. Traag worden de druiven geperst en het sap loop direct de barrique in. Daar vindt de vergisting plaats, met eigen gisten uiteraard, dat hoeven we eigenlijk niet te vermelden. De 'malo' volgt vanzelf. Acht maanden rust de wijn, er wordt in die tijd niets mee gedaan.
Mosse Moussamoussettes 2020
Aanstekelijke pétillant naturel van grolleau, gamay en cabernet franc. Loop een essentiële wijnbar in Parijs binnen, en ze schenken Mosse. Schenk thuis een glas in voor uw geliefden, en u zult versteld staan hoe snel er moet worden bijgevuld. Vloeit als bergwater. Gevaarlijk makkelijk.
Mosse Moussamoussettes 2020
Aanstekelijke pétillant naturel van grolleau, gamay en cabernet franc. Loop een essentiële wijnbar in Parijs binnen, en ze schenken Mosse. Schenk thuis een glas in voor uw geliefden, en u zult versteld staan hoe snel er moet worden bijgevuld. Vloeit als bergwater. Gevaarlijk makkelijk.
Domaine de l'R Chenin 2017
Fred maakt een klein beetje wit van chenin die hij van collega-wijnboeren inkoopt. Vergist op oude houten vaten en heeft daarna nog 6-7 maanden sur lie gerijpt. Minimaal sulfiet kort na oogsten.

Domaine de l'R Chinon Le Canal des Grands Pièces 2020
"Le plaisir sans modération" zegt Frédéric Sigonneau over deze wijn. En Nicolaas Klei zegt: "het lekkerste exemplaar dat ik tot nu toe heb geproefd." Chinon op z'n vrolijkst! Biologisch, sappig en puur.
Champagne Amaury Beaufort De Quoi Te Mêles Tu? 2020
Samen met zijn vriend Loïc Naudinot maakt Amaury de cuvée "Waar bemoei jij je mee?" We hebben snel ingeslagen en durfden bijna geen vragen meer te stellen. Toch maar gedaan. De Quoi Te Mêles Tu? blijkt de naam van de 0,35 ha kleine wijngaard van Naudinot te zijn, in Neuville-sur-Seine. Die heet al zo sinds de Napoleontische tijd, en misschien zelfs al langer. Humor van weleer. Pinot Noir Brut Nature die tot aan de dégorgement van 9 november 2022 zo'n 2 jaar sur lattes heeft gerijpt.
€ 95,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend.
€ 95,00
Alice Beaufort Le petit Beaufort Brut
Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
Alice Beaufort Le Petit Beaufort Brut Nature Rosé Millésime 2014
Ja. Hors catégorie. Denk aan een gerijpte lichtrode pinot noir, een Bourgogne. Denk daar mousse bij. Aardbeien. Rook. Niet voor de faint of heart. Nee, voor de avontuurlijke drinker. Om goed bij te eten, met leuke vrienden. Deze los-uit-de-pols natuur Rosé Brut Nature vraagt tot de laatste slok om aandacht. Daagt uit. Kom maar op. Kom maar door.
Mas de Janiny Le Tableau 2021
Nieuw in ons assortiment! We werken al jaren met Le Temps des Gitans en verder vroegen we eigenlijk nooit naar wat ze nog meer maken. Onterecht, want deze wijn is ook erg goed. Iets meer voor aan tafel dan de Gitans. Kruidig, donker fruit, sappig. Hamersma 9 voor Tableau 2021.
Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
Les Churelles de Juchepie 2018
Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

Les Monts de Juchepie 2018
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.
Domaine Danjou-Banessy Estaca 2014
Jaarlijkse allocatie van 30 flessen. Carignan van 80 jaar oude stokken.
Domaine Vincent Carême Vouvray Clos de la Roche 2020
Dit is een werkelijk grote chenin. Veelzijdig en gelaagd. In de Loire is een Clos de la Roche gewoon betaalbaar, hoe gaaf is dat :-) Drink 'm nu uit de karaf, of bewaar 'm nog een tijdje. Dit kan heel goed ouderen, maar proef het zeker ook jong! Indrukwekkende wijn van Carême.
€ 30,00
Pierre Clair Passetoutgrains 2020
Pierre Clair Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux 2020
Pierre Clair Maranges Village Rouge Sur le Bois Sud 2019
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir Saint Martin 2020
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Pinot noir 2019 l'Origine
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Blanc 2020
Pierre Clair Bourgogne Chardonnay 2019 Le Chat Blanc
Eigenzinnige natuurlijke chardonnay van een uiterst kunstig wijnmaker. Spannend, droogrijk en loepzuiver. Verschillende knoppen induwend, dat is: never a dull sip. Sip word je er bepaald niet van, van deze wijn. Integendeel zouden we zeggen, als verkopers van deze wijn.
Pierre Clair Bourgogne Aligoté 2019
Vaak is de aligoté het sneue zusje van de chardonnay. Het instapmodelletje dat goedkoper is. Of waar je een kir mee maakt. Pierre Clair zou zichzelf niet toestaan een suffe aligoté te maken, en dat doet ie dan ook niet. Dag 1: lekker! Dag 2: nog lekkerder! Zacht en open, een vriend van een wijn.
Pierre Clair Freemousse 2020
Gevaarlijk doordrinkbare mousserende aligoté.
Frédéric Cossard Les en Hauts Morgon Côte du Py 2020
De Côte du Puy helling kun je de grand cru van Morgon noemen, met z'n ruig stenige bodem van vulkanische oorsprong. Van de Bojo's van team Cossard-Coquelet is dit de donkerste, geheimzinnig verleidelijk. Maar het blijft natuurlijk subtiel. Fermentation grappe entière, waarna een korte opvoeding op beton dat de vorm heeft van een ei.
Frédéric Cossard Les en Hauts Chiroubles 2020
Chiroubles is van deze Beaujolais de meest elegante. Rank, lenig en fijn. Zonder gepolijst te zijn, want dat zijn de Cossards niet. Wijngaard is hooggelegen en stijl, met graniet in de bodem. Terroir dat frisheid geeft in de wijn. De stokken zijn zo'n 100 jaar, het rendement dus laag, wat de wijn intensiteit en diepte geeft. Whole cluster fermentation, waarna 9 maanden rijping op eivormig beton.
Frédéric Cossard Les en Hauts Zapoï 2020
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
Frédéric Cossard Cuvée M 2021
Wat een feest deze easygoing Mourvèdre met maar 10% alcohol. Licht, licht boers, direct en sappig. Vrolijk stemmende Rhône van meester wijnmaker Frédéric Cossard. We zijn blij met deze zuidelijke toevoeging aan de selectie. (Er zal een heel aantal flessen hier ter plekke sneuvelen vrees ik.)
Frédéric Cossard Version Sud 2021
Wie een van de rode Cossards uit de Rhône wil drinken kan nu het best de Cuvée M nemen, de mourvèdre. De Version Sud is bij binnenkomst (december 2022) nog erg jong en onstuimig, heeft duidelijk tijd nodig. We zetten 'm even in de hoek. Als u echter te nieuwsgierig bent naar deze veelzijdige Grenache, dan begrijpen we dat ook. Update volgt.
Domaine Danjou-Banessy Roboul 2020
Gemaakt van mourvèdre & grenache noir, frisse en levendige wijn. Ongetwijfeld heeft de architectuur van de wijngaard hierbij geholpen. Bomen staan als schildwacht voor de percelen om de zonnestralen te filteren. In de tweede linie kleinere struiken om het offensief van de Mistral te breken. Ook de geuren en kruiden van het land zijn in de wijn terug te vinden.
Aurélien Verdet Côte de Nuits-Villages La Pretière 2019
In het hart van Comblanchien, direct ten zuiden van Nuits-Saint-Georges, ligt de kleine wijngaard La Pretière. Wie nog iets verder naar het zuiden rijdt komt - na Corgoloin - in de Côte de Beaune terecht. Maar dit is nog Côte de Nuits. Villages dus. A little gem!
Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2020
Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit.
Domaine Lalande Les Frères H. 2020
Toen we Albert en Robert begin van de eeuw leerden kennen op hun fijne Lalande in de Périgord werd er voorzichtig (bij het drinken van een eenvoudige Dordogne) gedacht over de aanplant van wijngaarden, over het maken van wijn in de 18e eeuwse kelder onder het huis. Nu 20 jaar verder: de wijn is een feit. En hoe! Dordogne op z'n mooist, op houten vaten gerijpt, rond-sappig en zeer drinkbaar.
Hervé Villemade, Romorantin Les Acacias 2019 Cour-Cheverny
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Les Acacias 2020
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Cour-Cheverny 2021
Romorantin 100%
Hervé Villemade Cheverny Blanc 2020
Dat Hervé Villemade een groot wijnmaker is merk je omdat hij eigenlijk nooit miskleunt. Zet z'n range op rij en het is allemaal goed. Of heel goed. Vlaggenschepen zijn zijn romorantins. Dit is zijn basis-wit, ter plaatse altijd gemaakt van sauvignon én chardonnay. Hamersma 9+.
Domaine Danjou-Banessy blanc Coste 2021
Aromatische, verfijnde macabeu met delicate florale en fruitige aromas. Van de witte wijnen van Danjou-Banessy krijgen we hier jaarlijks "het meeste" van. We vrezen alleen dat de voorraad het einde van het jaar niet haalt. Bij restaurants Beulings, De Klepel, Lastage, Europa en Entrepot schenken ze 'm ook.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
De Meursault van David Butterfield is onder liefhebbers een begrip. Dit is zijn basis Bourgogne Chardonnay, ooit door een enthousiaste klant aangeduid als zijn baby-Meursault. Vol en fris, en met een kleine sexy botertje. De restaurants houden ook van deze wijn.
Château Montlandrie 2015
Uitbundige, overtuigende rechter-oever Bordeaux van de hand van de getalenteerde Denis Durantou die vooral bekend is van de gezochte Pomerol Château l'Eglise-Clinet. In magnum. Buitenkans
€ 75,00
Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2021
De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Michel Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Proef het maar! Hamersma 9+.
Domaine Vincent Carême, Vouvray Brut
Succesnummer. Zacht en wat mollig. Ook vineus en spannend. Wordt vaak per glas geschonken bij restaurants. 100% chenin blanc. Al jaren een blijver, we importeren dit al meer dan 10 jaar.
Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2020
Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
€ 20,00
Chapelle de Haut Bages Libéral 2018
Het terroir van Haut-Bages Libéral grenst aan dat van Latour, en Pichon Baron. De wijn is gecertificeerd biologisch sinds 2015, en sinds 2016 in conversie naar biodynamie. Deze 2e wijn rijpt deels op eivormige betonnen vaten. Een buitenkans, zeker voor deze prijs.
€ 32,00
Château Poujeaux
Bordeaux 2014
Frank Phélan demi
Tweede wijn van Château Phélan Ségur. Wordt gemaakt van 15 hectare met oudere stokken, plus een selectie van druiven van jongere stokken.
L'Esprit de Chevalier rouge
De tweede wijn Domaine de Chevalier. Kan open en ik zou zeggen de komende 8 tot 10 jaar nog wel. Bakken met paarsrood fruit, heel vitaal. Het gaat vaak over Domaine de Chevalier, en hoe goed die is voor z'n prijs. Is ie ook, maar probeer dan ook de tweede wijn. Al was het maar voor de dagen tussen de Domaine de Chevaliers door. Altijd wel een mouw aan te passen.
Mosse Moussamoussettes 2020
Aanstekelijke pétillant naturel van grolleau, gamay en cabernet franc. Loop een essentiële wijnbar in Parijs binnen, en ze schenken Mosse. Schenk thuis een glas in voor uw geliefden, en u zult versteld staan hoe snel er moet worden bijgevuld. Vloeit als bergwater. Gevaarlijk makkelijk.

Items 1-50 van 393

per pagina