alles

Sorteer op
Domaine Uchida Serenade 2023
Domaine Uchida Phéromone rouge 2023
De Phéromone: alsof je in een volle paarsrode druif hapt. Blind dacht een ervaren proever dat ie Montrose-in-de-maak zo van het vat proefde. Deze wijn barst van het uitbundige fruit. Dit leeft, dit straalt. Zeer verrassend voor een Bordeaux. Voor de nieuwsgierige drinker. Drink 'm ook bij Coulisse in Amsterdam. Max. 6 flessen per klant.
Petit Cheval
32% van de druiven kwamen in 2007 in de tweede wijn terecht. Dit en nog een hele hoop andere wijn-technische details zijn te lezen in de uitgebreide fiche technique (pdf) van de wijn. Op dronk nu, en de komende jaren.
€ 230,00
Petit Cheval
Maar 23% van de druiven kwamen in 2004 in de tweede wijn terecht. Dit en nog een hele hoop andere wijn-technische details zijn te lezen in de uitgebreide fiche technique (pdf) van de wijn. Op dronk nu, en de komende jaren.
€ 250,00
Château Léoville-Barton
Monumentale, klassieke St-Julien-Médoc. Gemaakt door de super vriendelijke, en bescheiden, Bartons. Voor de Bordeaux-liefhebber niet te missen.
€ 210,00
Château l'Eglise-Clinet 2014
L'Eglise-Clinet werd een van de mooiste wijnen van Pomerol uit 2008. We konden nu (mei 2024) een kistje bemachtigen, rechtstreeks uit Bordeaux. De wijn mag open, of nog zo'n 30 jaar liggen. Elke 5 jaar een fles openen kan natuurlijk ook.
€ 280,00
Château Kirwan 2011
Na een periode waarin het domein volle, krachtige wijnen produceerde, maakt Kirwan sinds 2007 weer herkenbare, elegante Margaux. Dat we deze batch uit 2011 konden bemachtigen (mei 2024), was een buitenkans. Ze hebben tot die tijd, in optimale conditie bewaard gelegen in Bordeaux.
Château Haut-Brion 2008
Vroeger lag Haut Brion, samen met La Mission Haut Brion en Les Carmes Haut Brion, ver buiten de stad Bordeaux. Maar dat is niet meer zo. De stad ligt nu rondom deze iconische akkers. Deze 2006 staat aan de start van z'n drinkraam, maar kan ook nog wel even, zeg tot in de jaren '50 van deze eeuw. Deze flessen zijn in mei 2024 vanuit de kelder in Bordeaux naar onze (top) kelder verhuisd. Betere flessen zijn niet te vinden.
€ 710,00
Le G de Château Guiraud 2017
Droge witte wijn van het bekende Sauternes-huis Guiraud, gerijpt op gebruikte vaten van de Sauternes. Intens door z’n lage rendementen, puur door de biologische werkwijze. De G is verleidelijk met een kruidige hint die z'n herkomst verraadt.
Chapelle de Haut Bages Libéral 2018
Het terroir van Haut-Bages Libéral grenst aan dat van Latour, en Pichon Baron. De wijn is gecertificeerd biologisch sinds 2015, en sinds 2016 in conversie naar biodynamie. Deze 2e wijn rijpt deels op eivormige betonnen vaten. Een buitenkans, zeker voor deze prijs.
Château Puygueraud 2016
Naast de grote jongens zoeken we graag naar wijnen die ons doen versteld staan als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Jane Anson: "A stunning wine leaps out of the glass." Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Puygueraud maakt blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
Château Margaux 1996
De Grand Vin beslaat zo'n 40% van de productie. Van de Premiers Grands Crus is dit de meest delicate, aromatische, en soms wordt de vergelijking gemaakt met hoge Bourgogne, meer specifiek Le Musigny.
€ 1.200,00
Château Laroze 2016
Symphatiek Château. Eigenaar Guy Meslin begon in de jaren '90 al met biodynamisch werken. De wijn is vlezig van karakter, maar tegelijk ook met veel frisheid en komt energiek over.
Les Forts de Latour 2004 magnum
Een beetje commerciële Bordeaux-boer heeft het binnen vijf minuten wel een keer genoemd: "precisie". Want hij wil graag dat zijn wijn dat heeft. En dat terwijl sprekende slordige wijn veel leuker is dan duffe precieze. Maar als er één château is waar, bijna achteloos, werkelijk precieze wijn wordt gemaakt, dan is dat Latour. Niet dat ze het daar steeds over hebben. Latour is eenvoudigweg een natural beauty. Weinig linkeroever Bordeaux's hebben zulk verleidelijk rood fruit.
€ 620,00
Château la Conseillante 2017
Tweede wijn van la Conseillante. Beslaat slechts 25% van de productie, dus zie je niet vaak. Vergelijkbaar compact, verleidelijk fruit en kan nu al open!
Château Ferrière 2020
Elegante, florale Margaux. Gemaakt door een gedreven, jong team. Onder de vleugels van Claire Villars-Lurton (zie Durfort Vivens, La Gurgue en Haut Bages Libéral). Er wordt al langer biologisch gewerkt en sinds 2015 ook gecertificeerd (biodynamisch sinds 2016). Er wordt ook extra aandacht besteed aan het zo laag mogelijk houden van het sulfiet niveau.
€ 62,00
Château Suduiraut 2005
Deze 1982 ligt pas sinds medio 2024 in onze kelder, uiteraard rechtstreeks uit Bordeaux. Grootse wijn in optimale conditie. Top Suduiraut blinkt uit waar het gaat om de combinatie van intensiteit, zo je wilt heftigheid, en aan de andere kant verfijning, pure klasse. Dit is een voorname wijn, delicaat en tegelijk woest verleidelijk. Drink 'm bij mooie kazen, en drink 'm gedurende een paar dagen, in de ijskast blijft ie zo een week of twee goed.
€ 110,00
Clos du Marquis
Ondanks vergelijkbare elementen (structuur, complexiteit, harmonie, bewaarpotentieel) en dezelfde eigenaar, geen tweede wijn van Léoville Las Cases, maar een andere wijn. Terroir van Clos dus Marquis ligt net buiten de beroemde Enclos. Top Saint-Julien voor een aantrekkelijke prijs.
€ 139,00 bij aantal van 6
Domaine Benastra blanc Gneiss
Een aangenaam frisse blend van zuidelijke druiven. Begint ingetogen en opent zich daarna subtiel en zuiver. Zullen weinig mensen tegen in opstand komen. Kans is groter dat ze nog eens bijschenken.
Le G de Château Guiraud 2023
Droge witte wijn van het bekende Sauternes-huis Guiraud, gerijpt op gebruikte vaten van de Sauternes. Intens door z’n lage rendementen, puur door de biologische werkwijze. De G is verleidelijk met een kruidige hint die z'n herkomst verraadt.
In bestelling
Mas de Janiny C'est bien comme ça blanc 2022
Mas de Janiny C'est bien comme ça rouge 2022
Domaine Mosse Bonnes Blanches 2022 magnum
Hervé Villemade Les Acacias 2014
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar op het domaine gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Sauvignon 2023
Baf! Raak. We zochten een gave sauvignon, en we vonden er een. Dit is delicaat, natuurlijk en zacht, wel sauvignon maar niet zo in-your-face, helemaal goed. En dat voor deze prijs.
Champagne Barrat-Masson Fleur de Craie Non Dosé 2016
Chardonnay uit de Sézannais, dat als een eiland oprijst uit de graanvlakte ten zuiden van de Côte des Blancs. Brut Nature. Het jonge echtpaar Aurélie Barrat en Loïc Masson bouwt met veel ambitie en talent aan hun rijzende ster wijndomein. Dégorgement: 11/2022. Non dosé.
€ 92,00
Champagne Barrat-Masson Les Margannes 2015
Champagne Barrat-Masson Les Margannes 2015
Verfijnde Champagne met veel diepgang. Laat zien dat dit kleine en jonge Champagne domein (nu al) grote wijnen kan maken.
Champagne Barrat-Masson Fleur de Craie Non Dosé 2016
Chardonnay uit de Sézannais, dat als een eiland oprijst uit de graanvlakte ten zuiden van de Côte des Blancs. Brut Nature. Het jonge echtpaar Aurélie Barrat en Loïc Masson bouwt met veel ambitie en talent aan hun rijzende ster wijndomein.
Champagne Vouette & Sorbée Textures 2018
Na de Extrait de is dit de schaarste Vouette, deze op Georgische amphore souterraine whole cluster vergiste en vervolgens gerijpte Brut Nature. Energiek is een understatement. Deze Champagne is een statement. Zo lang, intens en precies kan pinot blanc zijn. Dégorgement: 22-11-2022.
€ 100,00
Champagne Vouette & Sorbée Sobre 2011
Extreem zeldzame vintage chardonnay van Vouette. Sober zou ik 'm niet willen noemen, en als je er een fles van opdrinkt blijf je het ook niet. Toch betekent Sobre werkelijk 'nuchter'. Komt waarschijnlijk omdat de onwaarschijnlijke klasse van deze Champagne je tot op de bodem bij de les houdt. Dégorgement 26-10-2023.
€ 140,00
Champagne Vouette & Sorbée Saignée de Sorbée 2015 (D19)
Schaarse rosé de saignée van pinot noir. Terroir-Champagne bij uitstek, in z'n jeugd heel fris met veel rood fruit, als gerijpt complex en en met de dramatiek van en warme najaarsdag. Met rozenbottel, herinneringen, en lange schaduwen.
€ 109,00
Champagne Vouette & Sorbée Fidèle 2018
Eén druivensoort (pinot noir), één wijngaard (Sorbée), één jaargang, géén dosage. Het resultaat: intense, complete, minerale champagne. Een van onze favorieten. Dégorgement: 14-10-2022.
€ 68,00
Champagne Vouette & Sorbée Extrait 2011
De enige cuvée van Vouette die niet van 1 druivensoort is gemaakt, deze vintage blend van de mooiste chardonnay en pinot noir die dit domein heeft.. Lag zo'n 8,5 jaar sur lattes en rijpt sindsdien op fles. Dégorgement: 10-10-2023.
€ 165,00
Champagne Vouette & Sorbée Blanc d'Argile 2017
Iconisch. Summum van een terroir Champagne. Het vlaggeschip van Vouette. Dit is witte Bourgogne met mousse. Voor wie dat niet gelooft: laat de fles een paar dagen openstaan. Complex, droog, veel spanning en subtiel verleidelijk. Dégorgement: 09-10-2023.
€ 88,00
Domaine Geschickt Pinot Noir K Sonnenberg 2022
Domaine Geschickt One Drop 2022
Domaine Mosse Bangarang 2023
Lichte wijn van grolleau en gamay.
€ 17,00
Domaine Mosse Chenin 2020
Intense, spatzuivere (bio-dynamische) chenin blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren. Twee jaar gerijpt op het domein en dit jaar gebotteld.
Domaine Mosse Magic of Ju-Ju 2021
Intense, spatzuivere (bio-dynamische) blend van chenin blanc en sauvignon blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren.
Domaine Danjou-Banessy Estaca 2021
Jaarlijkse allocatie van 60 flessen. Carignan van 80 jaar oude stokken.
Domaine Danjou Banessy Clos des Escounils 2019
In één woord: mooi. Okay, twee woorden: buitengewoon mooi. Doet denken aan verfijnde witte Bourgogne, deze subtiel op hout gerijpte blend van verschillende typen grenache. Dit is delicaat en zo mooi in balans, zo pretentieloos bloedmooi. Gereserveerd voor de oplettende liefhebber: jaarlijks kunnen we maar een kleine stapel doosjes kopen, die hun weg dan vooral vinden naar leuke restaurants. Bijvoorbeeld Parlotte in Amsterdam.
Domaine Danjou-Banessy Les Myrs
Carignan van terroir Myrs, zwarte leisteen. Wijn heeft een enorme lengte. Stokken zijn stokoud, de eerste generatie die op Amerikaanse wortels is geënt, antieke knoesten. Wijn heeft 20 maanden gerijpt op oud hout. Ongefilterd en ongeklaard, en minimaal sulfiet.
Domaine Danjou-Banessy La Truffière rouge 2022 Magnum
Van de rode wijnen is dit de meest boerse. Net als de witte Truffière afkomstig van leisteen en zwarte aarde. Hierdoor een tikje mineralig. 20 maanden rijping op oude eikenhouten vaten.
Domaine Danjou-Banessy La Truffière rouge 2022
Van de rode wijnen is dit de meest boerse. Net als de witte Truffière afkomstig van leisteen en zwarte aarde. Hierdoor een tikje mineralig. 20 maanden rijping op oude eikenhouten vaten.
Château Latour 2017
Voorverkoop. Dinsdag 19 maart 2024: eerste release van Château Latour 2017. Betreft kistjes die het château nog nooit verlaten hebben, dus de provenance en waarde zijn optimaal. We verwachten de wijn in juni in huis te hebben. Tijdelijk primeur-aanbod.
€ 590,00
In bestelling
Les Forts de Latour 2018
Voorverkoop. Uitgekomen op dinsdag 19 maart 2024: de eerste release van Les Forts de Latour 2018. De wijn ligt vanaf juni 2024 in onze Bordeaux-kelder nabij de Jordaan, opgeslagen onder de beste omstandigheden, en samen met z'n vriendjes Château Latour en Pauillac de Latour, uit verschillende jaren. Tijdelijk primeur-aanbod.
€ 255,00
In bestelling
Château d'Yquem 2021
Voorverkoop. Release 21 maart 2024. Van juni tot september heerste er gematigd zomerweer, wat leidde tot een goede zuurgraad in de druiven. Twee periodes met regen half september en begin oktober zorgden voor een goede verspreiding van pourriture noble, en daarna bleef het zonnig, in deze periode verkregen de druiven veel concentratie. Het jaar 2021 komt heel puur en fris over. Verwacht mei/juni 2024.
€ 760,00
In bestelling
Château d'Yquem 2021
Voorverkoop. Release 21 maart 2024. Van juni tot september heerste er gematigd zomerweer, wat leidde tot een goede zuurgraad in de druiven. Twee periodes met regen half september en begin oktober zorgden voor een goede verspreiding van pourriture noble, en daarna bleef het zonnig, in deze periode verkregen de druiven veel concentratie. Het jaar 2021 komt heel puur en fris over. Verwacht mei/juni 2024.
€ 188,00
In bestelling
Château d'Yquem 2021
Voorverkoop. Release 21 maart 2024. Van juni tot september heerste er gematigd zomerweer, wat leidde tot een goede zuurgraad in de druiven. Twee periodes met regen half september en begin oktober zorgden voor een goede verspreiding van pourriture noble, en daarna bleef het zonnig, in deze periode verkregen de druiven veel concentratie. Het jaar 2021 komt heel puur en fris over. Verwacht mei/juni 2024.
€ 375,00
In bestelling