Harold Hamersma

Het nieuwe jaar 2023 begon goed. Op 17 januari kregen we van Harold Hamersma ons rapport: elf wijnen met een gemiddeld rapportcijfer van een ruime 9+. Wij van de wijnimport - Jan, Milou, Joeri en David - raden u aan om ze alle wijnen te kopen. Maar een enkeling uit dit elftal maakt ook al blij.
Sorteer op
Mas de Janiny Le Tableau 2021
Nieuw in ons assortiment! We werken al jaren met Le Temps des Gitans en verder vroegen we eigenlijk nooit naar wat ze nog meer maken. Onterecht, want deze wijn is ook erg goed. Iets meer voor aan tafel dan de Gitans. Kruidig, donker fruit, sappig. Hamersma 9 voor Tableau 2021.
Hervé Villemade Cheverny Blanc 2020
Dat Hervé Villemade een groot wijnmaker is merk je omdat hij eigenlijk nooit miskleunt. Zet z'n range op rij en het is allemaal goed. Of heel goed. Vlaggenschepen zijn zijn romorantins. Dit is zijn basis-wit, ter plaatse altijd gemaakt van sauvignon én chardonnay. Hamersma 9+.
Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2021
De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Michel Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Proef het maar! Hamersma 9+.
Domaine Geschickt Le Schlouk 2019
Gewurztraminer met een kleine "Schlouk" van 20% riesling. Geschickt's populairste wijn. Intense en tegelijk zachte orange wine. Spannend ook. Slobberen is er niet bij, deze wijn houdt je volledig bij de les. We dronken 'm bij een mix van rauw groenvoer – een voorgerecht – en daar werd iedereen heel vrolijk van. Hamersma 9,5.
Isabelle & Bruno Perraud Le Poquelin 2021
Broertje van de P'tit Poquelin. Anders dan de P'tit is de Poquelin gemaakt van eigen druiven. Helemaal in vorm na iets te hebben gerijpt, erg fijn. Poquelin was trouwens de voornaam van toneelschrijver Molière, en dat is weer de naam van het domein. Hamersma 9+.
Orléans rouge Cuvée Non Filtré
Eerst vond Hubert het maar een wild plan, maar we kregen hem mee: een eigen ongefilterde 100% pinot meunier met zo min mogelijk sulfiet. Een officieuze vin naturel. Met een 'eigen' etiket van de hand van Max Kisman. Mag een beetje koel gedronken worden, deze ultieme Parijse bistrot-wijn. Hamersma 9+.
Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2020
Vrolijk stemmende alsook vrolijk gestemde danseres van grolleau en cabernet franc. 50% direct geperst, 50% rosé de saignée. Dégorgement na 15 maanden. Rank, droog, fris. En loepzuiver, dit is de kracht van eenvoud. Hamersma 9-.
De Grote Hamersma 2023 proefdoos
Het nieuwe Grote Hamersma rapport: elf wijnen met een gemiddeld cijfer 9+. In deze proefdoos zit (bijna) het hele elftal. Uchida's Phéromone hebben we moeten wisselen, want uitverkocht. Gelukkig hadden we nog top rode wijn op de bank zitten: Danjou-Banessy Roboul 2021 (de '20 was beoordeeld met een 9+). Omdat er 12 flessen in een doos passen is de 12e fles een cadeautje: de Marin d'Eau Douce van Pauline Broqua, een wijn uit de Aveyron gemaakt van Fer Servadou, Cabernet Franc, Jurançon Noir, Négret de Banhars en Mouyssaguès. Aldus een ensemble van best obscure druiven.A découvrir!
Uitverkocht

8 items

per pagina