Aurélien Verdet, Arcenant

Aurélien Verdet Arcenant Hautes-Côtes de Nuits

Aurélien Verdet nam enige jaren geleden het domein (al sinds 1971 biologisch) van zijn vader Alain over, en is nu al uitgegroeid tot een van de grootste jonge talenten in de Bourgogne.

Zijn wijnen hebben elk hun eigen karakter, maar hebben een ding gemeenschappelijk: puurheid.
Sorteer op
Aurélien Verdet Hautes-Côtes de Nuits Le Prieuré blanc 2022
Aurélien Verdet Bourgogne rouge 'En Lutenière' 2022
Van de wijngaard Lutenière gelegen in de gemeente Vosne-Romanée maar niet de appellation Vosne-Romanée. Doet er wel in alles aan denken.
Aurélien Verdet Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Damodes 2018
Les Damodes is mooi gelegen aan de noordkant van Nuits en grenst direct aan de appellation Vosne Romanée, aan de wijngaard Les Damaudes. De wijnen van deze wijngaard kunnen het zijdeachtige en verleidelijke hebben dat je ook in goede Vosne tegenkomt. Verdet's Lutenière en Pretière zijn populair, en fans kunnen nu ook een van zijn top 1er crus proberen. Veel is er niet.
Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2022
Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit. Drink de 2021 onder meer bij Parlotte.
Uitverkocht
Aurélien Verdet Bourgogne Aligoté 2022
Dit is de eerste aligoté naar de hand van Aurélien. Deze is samen met zijn coteaux bourguignons een prachtig begin van zijn eerste jaar zonder sulfiet voor deze twee nieuwe cuvees. Een gulden middenweg tussen de stijl van Cossard en zijn eigen klassiek touch. Aanlokkelijk honing in de neus daarna directe en intense aligoté zuren die de wijn focus en energie geven naast het minerale karakter. Gerijpt op oude vaten die zorgen voor een brede hartige finish. Geef deze wijn wat tijd en lucht. Dit is geen allemansvriend, maar voor de Aligoté adept zeker spannend.
Uitverkocht
Aurélien Verdet Vosne-Romanée vieilles vignes 2019
Onmiskenbaar Vosne. Wonderlijk mooie, verleidelijke neus. Heerlijk fruit. Boordevol verfijning en complexiteit. De wijn heeft nog wat tijd nodig om tot vol potentieel te komen.
Uitverkocht

6 items

per pagina