Aurélien Verdet, Arcenant

Aurélien Verdet Arcenant Hautes-Côtes de Nuits

Aurélien Verdet nam enige jaren geleden het domein (al sinds 1971 biologisch) van zijn vader Alain over, en is nu al uitgegroeid tot een van de grootste jonge talenten in de Bourgogne.

Zijn wijnen hebben elk hun eigen karakter, maar hebben een ding gemeenschappelijk: puurheid.
Sorteer op
Aurélien Verdet Bourgogne Coteaux Bourguignons 2022
Wie zowel het rood van Verdet kent als het rood van Cossard (voor wie Aurélien werkt), begrijpt meteen deze nieuwe eigen natuur-Bourgogne van Verdet: de wijn beweegt zich in het spectrum tussen zijn meer klassieke rood (Lutenière etc.) en de directe, droge, natuurlijke Cossard-stijl. De druiven worden – net zoals bij de wijnen van Cossard – niet ontsteeld en er wordt geen sulfiet gebruikt, niet bij het wijnmaken en niet bij het bottelen. Heerlijk rank en drinkbaar, heel pinot.
Aurélien Verdet Bourgogne Aligoté 2022
Aurélien Verdet Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Damodes 2018
Les Damodes is mooi gelegen aan de noordkant van Nuits en grenst direct aan de appellation Vosne Romanée, aan de wijngaard Les Damaudes. De wijnen van deze wijngaard kunnen het zijdeachtige en verleidelijke hebben dat je ook in goede Vosne tegenkomt. Verdet's Lutenière en Pretière zijn populair, en fans kunnen nu ook een van zijn top 1er crus proberen. Veel is er niet.
Aurélien Verdet Nuits-Saint-Georges 2017
De onderrand van de wijngaard Les Hauts Pruliers is geklasseerd als Premier Cru, en ligt boven Les Pruliers, eveneens 1er cru. Deze wijn komt van het hoogste en steilere, meer stenige deel van de wijngaard. De wijnen van dit deel zijn wat lichter dan die van de lager gelegen 1er cru waar de bodem meer klei bevat. Echt licht is de wijn niet in het uitbundig jaar 2018.
Aurélien Verdet Vosne-Romanée vieilles vignes 2019
Onmiskenbaar Vosne. Wonderlijk mooie, verleidelijke neus. Heerlijk fruit. Boordevol verfijning en complexiteit. De wijn heeft nog wat tijd nodig om tot vol potentieel te komen.

5 items

per pagina