Domaine de Fontbonau, Montbrison sur Lez

Onze eerste Rhône, en gevonden via Latour. Fontbonau is eigendom van jeugdvrienden Jérome Malet en Frédéric Engerer, en wellicht dat sommigen die laatste naam herkennen: Engerer is bekend als de baas van Château Latour. Met wijnmaker Bertrand Degat maken ze toegankelijke, zuivere complete Côtes du Rhône, een welkome aanvulling op onze selectie.
Sorteer op
La Lence de Fontbonau 2021
Verleidelijk frisse neus met hint van hout. Denk ook aan ketsend vuursteen, en aan steenfruit. Gepeperd. Dan sappig, vloeibaar en met fijne zuren. Anijs. Nu wit fruit ook. Complete wijn, fijne spanning maar licht verteerbaar. Lekker wit om bij te eten.
Les Chaux de Fontbonau 2018
Zonnige tweede wijn van Fontbonau. Delicaat hout en goed rijp fruit. Kruidig – peper, laurier – en met een opvallende lengte. Allround rood, lekker direct van karakter en met een prettige frisheid. Niets moeilijks, en vooral goed bij eten.
Domaine de Fontbonau 2018
Aanzet is vol en uitnodigend. Ja heeft gerijpt op hout maar dit valt helemaal samen met het rode fruit. Pittig gestructureerd zonder hardheid. Laurier en lengte. Dit staat als een huis. Compleet en overtuigend. Grote eetwijn. Zal zich op veel tafels thuisvoelen. Maakt graag vrienden.

3 items

per pagina